achtergrond

Deze Amerikaanse reality-ster belandde in Trumps Witte Huis en daar heeft hij nu vast spijt van

Ze zat in Trumps reality show en vervolgens in Trumps Witte Huis. Nu is ze ontslagen en heeft ze illegale geluidsopnames gelekt: internationale nieuwsmedia smullen ervan. Maar wie is Omarosa (44) eigenlijk? 

| Ashley Doogan

Een turbulent leven heeft ze wel.

‘Grootste schurk’

Omarosa Manigault Newman, dus. Wie is zij? ‘De smerigste tv-schurk aller tijden’, zegt een Amerikaanse tv-gids. ‘Uitschot’, vindt Trump. Ze is in ieder geval iemand die de tongen los weet te maken. Ze studeerde communicatie en journalistiek en werkte vervolgens voor vicepresident Al Gore tijdens het Clinton-tijdperk, maar na haar ontmoeting met Trump 14 jaar geleden nam haar tv-carrière een vlucht.

Schnabbel hier, schnabbel daar

In 2004 zat ze in Trumps The Apprentice. Een tv-optreden dat haar de titel ‘number one bad girl’ zou geven volgens het Amerikaanse E! News. Ze schuwt het toneellicht niet. In de jaren die daarop volgen zet ze 17 televisieoptredens achter haar naam, waaronder The Oprah Winfrey Show, een eigen datingshow, Celebrity Big Brother en twee spin-offs van The Apprentice.

Het N-woord

Behalve faam gaf Trump haar ook een baan. Ze werkte op de communicatieafdeling, maar eind vorig jaar werd ze ontslagen. Ook uit dat ontslag weet Manigault Newman haar slaatje uit te slaan. Van Trump-supporter werd ze zijn felste tegenstander: zo noemt ze hem nu onder andere een racist, die regelmatig het N-woord gebruikt. Eerder riep ze Afro-Amerikanen nog op om voor hem te stemmen.

Audio-fragmenten gelekt

Ook lekte ze audiofragmenten van haar ontslaggesprek met personeelschef John Kelly. Pikant detail: dit gesprek vond plaats in de Situation Room. Eén van de strengst beveiligde ruimtes van Washington, waarin Obama de uitschakeling van Osama bin Laden volgde. Omarosa is dus weer het gesprek van de dag. Precies op tijd voor het uitbrengen van haar nieuwste boek ‘Unhinged’ over haar relatie met Trump en haar tijd in het Witte Huis.

Lees ook

Achterin de rij aansluiten graag: Trump loopt niet achter, maar vóór Queen Elizabeth

VIDEO'S | NIEUWS | ACHTERGROND | BUITENLAND

Bron: New York Times, NBC News, USA Today, The Guardian, CNN | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer achtergrond

Sinterklaasje kom maar binnen: zo heb je je surprise eindelijk een keer wél op tijd af
Advertorial

Sinterklaasje kom maar binnen: zo heb je je surprise eindelijk een keer wél op tijd af

Betekent Sinterklaasavond voor jou kilo's aan pepernoten en vrolijkheid, maar ook stress omdat je ieder jaar weer een originele surprise wilt maken? En dat toch altijd weer meer tijd kost dan gedacht. 

Lees dit ook even

Please update your browser