Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

achtergrond

Amerika in de ban van verdwijning tienermeisje: dit weten we tot nu toe

De VS is in de ban van de zaak rondom Jayme. Het dertienjarige Amerikaanse meisje is sinds 15 oktober vermist, nadat haar ouders doodgeschoten waren aangetroffen in hun huis.

| Laura van der Molen

We zetten op een rij wat er tot nu toe bekend is.

Ingetrapt

Op 15 oktober ontving de politie een telefoontje van een bewoner uit Tennessee, Wisconsin, die zag dat de voordeur van de familie Closs was ingetrapt. Toen hij een kijkje ging nemen, trof hij beide ouders doodgeschoten aan. Hun dertienjarige dochter Jayme was spoorloos.

Ontvoerd

De politie heeft uitgesloten dat Jayme verantwoordelijk is voor de moord op haar ouders. Hoogstwaarschijnlijk is ze ontvoerd. De politie probeert uit te zoeken door wie.

Tweeduizend

Er kwamen meer dan tweeduizend tips binnen, maar nog geen één daarvan heeft iets opgeleverd. Er staat een beloning van vijftigduizend dollar op degene die dé tip heeft. Ondertussen trekt de politie familie, collega’s, vrienden, telefoongesprekken en social media na van het getroffen gezin.

Minder intensief

Sinds de avond van de moord en de ontvoering is de politie dag en nacht bezig geweest met zoeken. Gisteren heeft de politie laten weten de aanpak van de zaak te veranderen. Er wordt vanaf nu minder intensief gezocht en ze gaan op een meer methodologische en onderzoekende manier te werk.

Tips nog welkom

Wel laat het hoofd van de politie nadrukkelijk weten dat tips nog steeds welkom zijn en ook absoluut nodig. Hij heeft er vertrouwen in dat de tip die naar Jayme leidt uiteindelijk komt.

Lees ook
Vermiste Esmee (13) uit Heerlen is weer terecht

VIDEO'S | NIEUWS | ACHTERGROND | BUITENLAND

Bron: ABC | Foto: Still uit video

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer achtergrond

Lees dit ook even

Please update your browser