nieuws

Aanval op luxe vakantieoord Mali: daders gedood

Aanval op luxe vakantieoord Mali: daders gedood

De vijf terroristen die zondag een hotel en vakantieoord aan de rand van Malinese hoofdstad Bamako aanvielen, zijn gedood bij een antiterreuractie van het leger.

| Martine Schut

Dit hebben de autoriteiten in Mali maandag bevestigd.

Lees ook
Opnieuw rijdt auto in op voetgangers Londen

Nederlanders veilig
De jihadisten hadden wel medeplichtigen van wie er één is gearresteerd, aldus een Malinese minister. Op het moment van de aanval waren er ook zes Nederlanders in het resort, maar zij zijn veilig. “Ik sta in contact met de Malinese autoriteiten en de Nederlandse ambassade in Bamako”, zegt minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders in een reactie tegen de NOS.

Gasten gered
De aanval vond gisteren plaats op Le Campement, een luxueus vakantieresort in Dougourakoro, ten oosten van de Malinese hoofdstad Bamako. In het resort komen veel buitenlanders. Volgens de regering zijn er twee doden, tien gewonden en hebben veiligheidstroepen 36 gasten weten te redden. Malinese militairen en Franse eenheden werkten samen. De daders zouden, ‘Allahu akbar'(God is groot) hebben geroepen, meldt AFP.

Aanslag
De aanslag is nog niet opgeeist. Eind 2015 eisten de Noord-Afrikaanse tak van Al-Qaeda en een andere extremistische groep de verantwoordelijkheid op voor een aanval op een hotel in Bamako waarbij twintig mensen om het leven kwamen.

NIEUWS | BUITENLAND

Bron: ANP/NOS | Foto: Hollandse Hoogte

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Meer nieuws

Lees dit ook even

Meer nieuws

Please update your browser