nieuws

Aantal burn-outs met maar liefst vijftig procent toegenomen

Aantal burn-outs met maar liefst vijftig procent toegenomen

Het aantal werkenden met een burn-out is in twee jaar tijd met vijftig procent gestegen: inmiddels heeft vijftien procent van de vrouwen een burn-out gehad.

| Merel Boudrie

Universiteit Nyenrode deed er onderzoek naar. Daaruit bleek bovendien dat vrouwen ‘te snel toegeven’ als het om salaris gaat.

Lees ook
Dit bedrijf heeft een manier bedacht om een burn-out te voorkomen

Boosdoener
Nyenrode deed het onderzoek samen met vakblad Intermediair. Zij ondervroegen 72.000 mensen waarbij een huisarts ook daadwerkelijk een burn-out heeft vastgesteld. En daarin is dit onderzoek uniek: andere onderzoeken vragen vooral naar de eigen beleving van werkenden. Volgens onderzoeker en hoogleraar psychologie Jaap van Muijen komt de toename van het aantal burn-outs door de enorme hoeveelheid tijdelijke contracten. Daar waar vijftien procent van de vrouwen een burn-out heeft gehad, geldt dit voor negen procent van de mannen.

Slechte onderhandelingstactieken
Daarnaast kwam naar voren dat vrouwen vaker tevreden zijn over hun salaris, terwijl ze minder verdienen dan mannen. 55,9 procent van de vrouwen geeft aan een eerlijk salaris te krijgen, tegenover 50,1 procent van de mannen. En dat is, juist vanwege de salarisverschillen, opvallend. De verschillen zijn volgens Van Muijen te verklaren door de slechtere onderhandelingstactieken van vrouwen: “Vrouwen willen graag eerst die baan en beginnen dan pas met onderhandelen. Het probleem is dat ze dan te laat zijn.”

Naïef
In plaats van om promotie te vragen, maken vrouwen zichzelf liever wijs dat ze blij zijn met hun salaris. Ook zijn ze een stuk naïever als het hun salaris betreft: “Vrouwen denken vaak dat hard werken automatisch wordt verrekend in hun salaris. Zij denken sneller dat hun inspanningen wel worden gezien en daarmee ook beloond”, legt de onderzoeker uit. “En daarmee ondermijnen ze hun eigen emancipatie.”

NIEUWS

Bron: Volkskrant, AD | Foto: Pexels

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser