nieuws

Update: Door aanslag gewonde toeriste is Duitse

Update: Door aanslag gewonde toeriste is Duitse

De buitenlandse toeriste die door de aanslag op de Champs-Élysées gewond raakte, is een Duitse vrouw.

| Martine Schut

Het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken meldt dat de toestand van de vrouw stabiel is.

Lees ook
Politie gaat uit van terreurdaad op Champs-Élysées

Niet in levensgevaar
Ze verkeert niet in levensgevaar. Een man begon donderdagavond om zich heen te schieten op de Champs-Élysées. Voordat hij zelf werd doodgeschoten, doodde hij een politieagent en verwondde hij twee andere agenten en de Duitse toeriste. De autoriteiten hebben zijn identiteit nog niet bekendgemaakt.

Al in beeld
De dader is volgens bronnen bij de Franse justitie in 2005 al veroordeeld tot vijftien jaar cel wegens poging tot doodslag. Hij zou indertijd hebben geprobeerd drie mensen om te brengen, onder wie twee politiemensen.

Internationale steun
Internationaal is geschokt gereageerd op de aanslag op politieagenten op de Champs-Élysées donderdagavond. De Amerikaanse president Donald Trump zei “dat het vreselijk is wat er tegenwoordig in de wereld aan de hand is. We moeten sterk en alert blijven.” Een woordvoerder van de Britse regering deelde mee dat het Verenigd Koninkrijk de terreuraanval in Parijs veroordeelt. “De premier heeft haar condoleances aangeboden aan president Hollande.”

Nederland
Minister Stef Blok (Veiligheid en Justitie) zegt dat de aanslag op politiemensen in Parijs illustreert dat de dreiging van terrorisme reëel is. Tegelijkertijd ziet hij geen aanleiding om in Nederland extra maatregelen te nemen.

Extra alert
Volgens Blok staan de diensten in Nederland wel op scherp. “We zijn extra alert waar heel veel mensen bij elkaar zijn. Onze diensten houden dreigingen zorgvuldig in de gaten. Zo’n verschrikkelijke gebeurtenis als in Parijs geeft nog eens een keer aan hoe belangrijk dat helaas is.”

NIEUWS | BUITENLAND

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Meer nieuws

Lees dit ook even

Meer nieuws

Please update your browser