Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Aanslag Barcelona: 13 doden en 80 gewonden, onder wie drie Nederlanders

Aanslag Barcelona: 13 doden en 80 gewonden, onder wie drie Nederlanders

Bij de aanslag in Barcelona, waarbij zeker dertien doden en tachtig gewonden vielen, zijn ook drie Nederlanders gewond geraakt. Dat meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken. 

| Kirsten Zijderveld

Volgens een woordvoerder zijn de drie Nederlandse slachtoffers niet in levensgevaar.

Lees ook
Liveblog aanslag Barcelona: zeker 13 doden en 80 gewonden, IS claimt aanslag

Ziekenhuis
Over hun identiteit en de aard van hun verwondingen is nog niets bekendgemaakt. De drie zijn overgebracht naar een ziekenhuis en hebben gesproken met hun familie. De ambassade en de honorair consul in Barcelona staan hen bij waar nodig.

Foto’s op social media
Een busje reed eind van de middag in op voetgangers op de Ramblas, één van de drukste straten van de stad. Al gauw werd gemeld dat daarbij zeker dertien mensen zijn omgekomen. Er verschenen foto’s en filmpjes van de ramp op social media, en de Spaanse politie riep op om hier zo snel mogelijk mee te stoppen.

Klopjacht
Ook werd gevraagd niet op social media te verspreiden waar politieagenten zich bevonden en waar acties aan de gang waren. Er werd een grote klopjacht gestart om de verdachte(n) van de aanslag te vinden.

Mogelijke gijzeling
Later werd door verschillende Spaanse media gemeld dat twee gewapende mannen zich verschanst zouden hebben in een restaurant aan de Ramblas. Het was onduidelijk of er mensen gegijzeld werden. Volgens de politie klopt deze informatie echter niet.

Twee verdachten aangehouden
Volgens eerdere berichten in de media zou één van de verdachten omgekomen zijn bij een vuurgevecht met de politie, maar hier zei de Catalaanse regeringsleider Carles Puigdemont niets over. Volgens hem zijn er twee verdachten aangehouden. Islamitische Staat heeft de aanslag opgeëist.

NIEUWS | BUITENLAND | AANSLAGEN SPANJE

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser