Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

'ZEMBLA'-journalist die in UMC Utrecht werd aangehouden niet meer welkom in ziekenhuis

'ZEMBLA'-journalist die in UMC Utrecht werd aangehouden niet meer welkom in ziekenhuis

Journalist Ton van der Ham van ‘ZEMBLA’ is een jaar lang niet welkom bij het UMC Utrecht. Hij kreeg de officiële ontzegging vandaag op de deurmat. 

| Kirsten Zijderveld

Na een lezing op 13 april zou hij ongevraagd met een camera door het ziekenhuis zijn gaan lopen en heeft hij mogelijk ongevraagd patiënten en medewerkers op beeld kunnen opnemen.

Lees ook
Video van ‘ZEMBLA’-journalist die wordt aangehouden al tienduizenden keren

Medische misser

Van der Ham was die dag in het ziekenhuis vanwege een lezing van een terminaal zieke vrouw: Adrienne Cullen. Zij is slachtoffer van een medische misser en gaf de lezing samen met de medici die haar in de tijd van die misser behandelden. Volgens ZEMBLA had zij de journalist gevraagd erbij te zijn.

Wel welkom in geval van nood

Het ziekenhuis wilde dat hij niet ongevraagd filmde op ziekenhuisterrein en er ontstond een discussie met de perswoordvoerder. Van der Ham werd uiteindelijk aangehouden. De video die daarvan gemaakt werd, is inmiddels bijna honderdduizend keer bekeken. Het ziekenhuis benadrukt dat de journalist in geval van nood, ook met betrekking tot zijn directe omgeving, wel altijd welkom is in het ziekenhuis.

Bekijk hieronder wat er in het ziekenhuis gebeurde:

En zo reageert de journalist op de ontzegging:

VIDEO'S | NIEUWS

Bron: ANP | Foto: Still video

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser