nieuws

Aandeelhouders Apple zijn ongerust over smartphonegebruik bij kinderen

Aandeelhouders Apple zijn ongerust over smartphonegebruik bij kinderen

Twee aandeelhouders van Apple maken zich zorgen om smartphonegebruik bij kinderen. Ze roepen op tot meer controle op de toegang van kinderen tot hun Iphone.

| Robin Nanninga

Dat lieten ze weten in een open brief aan de raad van commissarissen van het technologiebedrijf.

Lees ook
Deze gevolgen heeft smartphonegebruik voor scholieren volgens bezorgde docenten

Meer opties
Er moeten meer opties komen voor ouders om het telefoongebruik van hun kinderen in de gaten te houden, vinden JENA Partners en California State Teachers’ Retirement System. Bij elkaar zijn die bedrijven goed voor twee miljard dollar aan aandelen. Een flink bedrag, maar slechts een klein deel van de totale waarde van 898 miljard dollar (ongeveer 750 miljard euro).

Slaapgebrek
In de open brief gaan de aandeelhouders in op meerdere onderzoeken die zijn gedaan. Zo zouden leerlingen steeds meer worden afgeleid in de les door toedoen van hun smartphone, en leidt veelvuldig gebruik van de telefoon tot een gebrek aan slaap.

Gezondheid
De bedrijven willen dat Apple meer mogelijkheden biedt om de toegang tot bepaalde apps te beperken, met de hulp van controlemechanismen. ‘We geloven dat de langetermijngezondheid van Apples jongste klanten en de gezondheid van onze maatschappij en economie, onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn’, schrijven de partijen.

NIEUWS | BUITENLAND | TECH | GEZOND

Bron: Think Differently About Kids | Foto: Pexels

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser