Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Met deze acht tips blijf je jeukvrij tijdens de komende muggenplaag

Met deze acht tips blijf je jeukvrij tijdens de komende muggenplaag

We moeten ons opmaken voor een broeierige zomer vol steekmuggen. Voor iedereen die al jeuk krijgt bij het idéé, hebben wij een handige lijst met tips om je lichaam muggenbultvrij te houden.

| Pim Prins

Met deze tips en feiten ben je die kleine zoemers zó de baas.

Lees ook:
Hebben we geen zzzzzzin in: deze zomer extra veel steekmuggen verwacht

1. Muggen zijn dol op water

Het zijn de vrouwtjesmuggen die ons prikken en zij leggen hun eitjes in water. Je kunt haar niet blijer maken dan met stilstaand water zonder vijanden. Dat zijn bijvoorbeeld: dakgoten, putjes, gieters, plantenbakken, schaaltjes en bakjes, en die hebben we allemaal wel ergens in en rondom het huis. Maak die dus zo veel mogelijk leeg, om de vrouwtjes geen kans te geven hun eitjes te leggen.

2. Muggen komen niet op licht af

Muggen zijn dol op lichaamsgeur, alleen daar komen ze op af. Het aan- en uitschakelen van licht heeft dus geen enkel effect op het aantal muggen dat rondzoemt in je slaapkamer.

3. Eet knoflook

Wees niet zuinig met knoflook tijdens deze muggenplaag. Muggen houden namelijk niet van een knoflookgeur. Net dat teentje extra (dat vervolgens lekker uit je poriën komt), zorgt ervoor dat de mug zich wel twee keer bedenkt voordat-ie je bijt.

4. Ruik naar vitamine B

Ruik naar vitamine B? Ja, want muggen houden niet van de geur die vrijkomt als je vitamine B hebt gegeten die in groene groenten zitten. Die B-vitamines bevatten namelijk zwavel en zouden de lichaamsgeur van mensen zodanig veranderen dat we niet meer ‘aantrekkelijk’ zijn voor muggen. Sommige mensen kiezen er zelfs voor om vitamine b-tabletten te slikken voor en tijdens een vakantie (houd je daarbij wel netjes aan de maximale dosering).

5. Smeer jezelf in met kamille

Het is heel simpel. Je hebt 250 gram kamillebloemen en water nodig. Stap 1: was de kamille goed af. Stap 2: wrijf de kamillebloemen over je huid. Et voilà: muggen vinden je stinken en laten je met rust.

6. Gooi de citroenkaarsen maar weg

Veel mensen zweren bij citroenkaarsen. De mug houdt niet van de geur van citroenen, maar laat zich niet in de maling nemen door een citroenkaars. Zodra hij (of eigenlijk zij) doorheeft dat de lucht niet van jouw lichaam afkomt, dan pakt-ie je alsnog.

7. Smeren, smeren, smeren

Je moet jezelf dus insmeren met een anti-muggenmiddel. Je neemt de muggen écht te grazen als dat middel DEET bevat in een concentratie van twintig tot veertig procent. Ook andere stoffen stoten hongerige muggen af, zoals lemon eucalyptus olie. Tip: mocht je tijdens de zomerhitte flink zweten ’s nachts, breng het middel vaker aan dan op de verpakking vermeld staat.

8. Met z’n allen onder de klamboe

Mocht je nog steeds last hebben van de kleine bijters, dan heb je altijd nog de klamboe. Daarbij de tip om horren voor deuren en ramen te plaatsen. Zo houd je de muggen letterlijk buiten de deur.

Alsnog gebeten?

Mocht je ondanks deze tips alsnog te grazen worden genomen, dan zijn er veel middeltjes verkrijgbaar die een verkoelend effect hebben. Een klein beetje azijn doet echter ook wonderen.

NIEUWS | LIJSTJE VAN DE DAG | LIFESTYLE

Bron: LINDAnieuws | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser