nieuws

6 x waarom wij ons verheugen op nieuwe serie 'Het geheime dagboek van Hendrik Groen'

Vanavond begint de serie ‘Het geheime dagboek van Hendrik Groen’, gebaseerd op het gelijknamige boek. Wij denken dat de tragikomedie een ‘ouderwets’ kijkcijferkanon gaat worden, en wel hierom.

| Verena Verhoeven

De nieuwe serie van Omroep MAX bestaat uit twaalf afleveringen en gaat over het leven in een bejaardentehuis dat bewoner Hendrik Groen nieuw leven inblaast.

Lees ook
COC-prijs voor ‘rolmodel’ André van Duin

1. Het boek is een bestseller
Het boek Het geheime dagboek van Hendrik Groen is inmiddels ruim 250.000 keer verkocht en won in 2016 de NS Publieksprijs. Daarnaast zijn de rechten van het boek in 37 landen verkocht. Een betere basis voor een script kon scenarioschrijver Martin van Waardenberg dus niet hebben.

Hendrik Groen

2. Het verhaal is herkenbaar
Dé reden voor het succes? De herkenbaarheid. We willen wel oud wórden, maar oud zíjn stellen we het liefst zo lang mogelijk uit. Bijvoorbeeld door de angst om niks meer te kunnen of niks meer te mogen door de verzorgers in het tehuis waar je terecht komt. Het is precies waar Hendrik Groen en zijn vrienden uit het verzorgingstehuis tegen opboksen. Zij starten de Omanido-club: oud, maar niet dood. Zo vluchten ze uit de sleur van het bejaardenbestaan om nog wat van hun, vaak korte, leven te maken.

Hendrik Groen

3. De serie heeft een topcast
Voor de serie is een blik topacteurs van 65 plus opengetrokken. Kees Hulst (65), bekend van onder andere Alles is Familie, zal de hoofdrol op zich nemen. Olga Zuiderhoek (71), o.a. Penoza, speelt de vrouw waar Hendrik Groen op zijn oude dag een oogje op krijgt. Ook Coby Timp (87), o.a. Toen was geluk heel gewoon, Rob van de Meeberg (73), o.a. Madelief, en Dries Smits (76), o.a. Lotte, zijn te zien in de serie. Geen acteergroentjes dus. Zoveel acteerervaring bij elkaar is garantie voor succes.

4. We zien André van Duin (70) in een nieuwe rol
Oké, oké, niet iedereen in de cast kennen we al jaren als acteur. Dat André van Duin (nog) meer in huis heeft dan zijn komische typetjes, zagen we al door zijn presentatorschap Heel Holland Bakt. Nu laat de komiek zien dat hij ook nog serieuze toneelrollen kan spelen. André speelt de beste vriend van Hendrik Groen en brengt wat extra drama in de serie. Bij Pauw vertelde André dat hij moest wennen aan de serieuze rol. Dit maakt ons extra benieuwd naar de nieuwe afslag van André.

André van Duin, Olga Zuiderhoek en Kees Hulst.

Hendrik Groen

5. De regisseur is Tim Oliehoek
De regisseur van Het geheime dagboek van Hendrik Groen is niet bepaald een nieuwkomer. Tim Oliehoek won eind september nog de Gouden Kalf voor ‘beste televisiedrama van het jaar’. Die kreeg hij voor de vorige MAX-serie De Zaak Menten. Never change the winning team moet MAX gedacht hebben. Dat kán bijna niet slecht uitpakken.

6. Het intro is alleen al de moeite waard
Hebben we je nog niet overtuigd? Of heb je geen tijd om de hele aflevering en te bekijken? Kijk dan wel even naar het begin. Alleen het intro is al de moeite waard om te kijken.

De eerste aflevering van Het geheime dagboek van Hendrik Groen is vanavond te zien om 22.20 uur bij Omroep Max op NPO 1.

VIDEO'S | NIEUWS | TV | BEKEND

Bron: Omroep MAX / Pauw | Foto: ANP / Giphy / Omroep Max

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser