Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

6 x allemaal helden van 2014

6 x allemaal helden van 2014

Of ze nu bekend zijn of niet; 2014 bracht een heleboel helden met zich mee. Doodgewone helden, superhelden en onbekende helden: ze veranderden de wereld. De zes helden uit ons jaaroverzicht komen hier nog éven op een rijtje.

| Teuntje Verbaandert

1. Gita Wiegel
Ze verloor haar moeder bij de rampvlucht MH17 en bezorgde ons allemaal een heleboel kippenvel met haar speech. De dertienjarige Gita Wiegel had één voorbeeld, haar moeder. Wij vinden Gita een voorbeeld.

2. Frans Timmermans
Zijn toespraak bij de VN ging door merg en been. Binnen no time was hij een held die prachtig verwoordde hoe Nederland zich voelde na de ramp met vlucht MH17. Zijn toespraak werd een YouTube-hit en zelfs in New York werd een ode gegeven aan onze minister van Buitenlandse zaken.

3. Emma Watson
Harry Potter-actrice Emma Watson gaf dit jaar een indrukwekkende speech. Aan ongelijkheid tussen mannen en vrouwen moet volgens haar een einde komen. Het speech miste haar doel niet. Een echte heldin.

4. The bullying stops now
De tienjarige Jetta uit Ohio verrichtte een heldendaad: ze knipte haar haren af om kankerpatiënten te helpen. Op haar school liepen echter minder helden rond. Jetta werd al snel gepest vanwege haar korte coupe. Op Facebook werd het meisje gesteund.

5. Ebolastrijders
Het zijn er een heleboel, maar het zijn misschien wel de grootste helden ooit. Alle mensen die naar ebolagebieden afreizen om daar getroffen personen te helpen. Hoe geweldig ook, we hopen dat deze helden hun daden in 2015 niet langer hoeven voortzetten.

6. Homo-helden
In het Islamitische Senegal is homoseksualiteit strafbaar. Bijna niemand durft er uit de kast te komen, maar deze jongens durfden het aan. Fotograaf Ernst Coppejans maakte een prachtige fotoserie van de jongens.

NIEUWS | DE LIJSTJES VAN 2014

Foto: https://www.youtube.com/watch?v=1Q6DqbzkwkI

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser