Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

2012 begint goed met Boer Zoekt Vrouw

2012 begint goed met Boer Zoekt Vrouw

Yvon gaat met thee uit eigen doos (want die is toch het lekkerst) langs bij wat boeren van de afgelopen tijd. Hoe gaat het met Gijsbert? En is er al een huilbaby geboren in huize Frank en Anita

?

Nieuwe inbouwapparatuur
Femke heeft Friesland in de steek gelaten en is met haar zoontje bij Gijsbert op de boerderij ingetrokken. Het was even wennen en flink integreren: want van Friesland naar Abcoude is niet niks. Eenmaal thuis heeft ze de boerderij onder handen genomen: bloemen, potjes, frutsels en een vrachtwagenlading aan nieuwe inbouwapparatuur. Gijsbert is nog fris als altijd. Met zijn wapperende lokken, subtiele blossen en blauwe kijkers roepen we hem bij deze uit tot hét toonbeeld van de Nederlandse man.

Laat Jan zijn eigen gang maar gaan
Boer Jan, 45 jaar alleen, ging in 2007 op zoek naar een vrouw. Moest van zijn moeder want tja: ‘alleen zijn, zo is het niet bedoeld.’ Jan krijgt drie flinke vrouwen in huis die binnen no-time het hele huishouden overnemen. Ze staan zingend de afwas te doen: ‘Laat mij mijn eigen gang maar gaan’. ‘Ga alsjeblieft je eigen gang,’ denkt Jan, ‘maar niet onder mijn dak.’ Gelukkig ontmoet Jan op een BzV-feestje de vrouw van een andere boer. Ze bouwen hun droomhuis en ‘mem’ krijgt ook een plekkie om sokken te breien op het terrein. En op de plek waar het drama zich met de vrouwen voltrok, de keuken, gebeuren nu hele mooie dingen…

De grote boodschap van Johannes
Johannes, met konen als rijpe aardbeien, zocht in 2009 een vrouw. Er zat niks bij tussen de brieven. Maar Johannes kwam Riët tegen op een datingsite, stuurde haar een klompje en sindsdien zijn ze een topduo. Johannes is een beetje nerveus als Yvonne langskomt. Hij heeft namelijk een boodschap voor Riëtte. Dé boodschap. Een grote boodschap. Een romantisch liftmuziekje wordt ingezet, Johannes pakt met beide ogen de camera en steekt van wal. ‘Wil je met me trouwen,’ vraagt Johannes. Hij laat de ring zien, mocht Riëtte zich nog willen bedenken…

Ge kan alles uitleggen behalleve de liefde
Peerdenboer Peter was in 2009 op zoek naar een merrie. Hij vindt de blonde Hanneke en gaat met haar naar Riga. Als Hanneke een bruidje op een brug ziet staan en door laat schemeren dat zij dat ook wel wil, is de liefde snel bekoeld. Maar wat komt daar aan galopperen? Een nieuwe stalmeid op Peters pad. ‘Ge kan alles uitlegge, behalleve de liefde’. En zo is het maar net. En als ze dan ook nog een beetje kan helpen poetsen en uitmesten, dan heb je er nog wat aan ook.

Samen de vierdaagse
Melkveehouder Adriaan zocht in 2010 een kompaan om de vierdaagse mee te lopen. En dat is gelukt. Samen met Cora komt hij stralend over de finish. De liefde zit diep, want als Cora ongewassen vierdaagse voeten wil verzorgen, dan is de rest van de hindernissen in de realtie een makkie. Lieve Adriaan heeft haast geen tijd meer om te puzzelen, hij is aan een tweede jeugd begonnen, samen met zijn Cora.

Stille Wim is weer alleen
Kennen we stille Wim de motormuis nog? De bijdehante Astrid stal in 2009 zijn hart en sloeg hem zo nu en dan met een vliegenmepper. Het leren pak maakt plaats voor een blauwe overall om de stallen te mesten en het huis te witten. Het kan niet op… of toch? Astrid kan haar draai niet vinden en Wim zit weer alleen aan tafel. In een prachtige nieuwe keuken, maar niemand om voor hem te koken… Dus zoek je nog een stille rakker die van reizen houdt als hij is uitgeboerd? Schrijf dan een brief.

Wanneer komt de huilbaby?
De jonge knappe geitenboer Frank blijft in 2010 over met twee fantastische vrouwen. Na lang wikken en wegen en brullen en grienen tussen zijn geitenmeiden, maakt boer Frank de beslissing. Anita wordt zijn lievelingsgeitje, zij het met bruin haar. Er worden een heleboel baby’s geboren: wel 350 geitjes, twee biggetjes en een hond. Als Yvon vraagt wat Frank voor Anita voelt, kan de huilenbalk het niet meer houden: dikke tranen van geluk. Het wachten is nu op een nieuwe huilbaby.

BEKIJK DE UITZENDING

Eerdere terugblikken op Boer Zoekt Vrouw:

BZV Reunie
BZV Citytrip
BZV Ksenia stuct
BZV pannenkoeken
BZV Koe in de haard
BZV Richard, hoe nu verder?
BZV arme Sonja
BZV adonis boer Marcel hand en zoen
BZV ook buikkramp van Richard

 

NIEUWS | FRAGMENT GEMIST

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

reneerenee

Ik zat mij opeens na jaren te ergeren aan Yvon, met haar zoete smile, haar fleurige kleding ( ik miste het gebreide mutsje) en het KRO gevoel wat ik kreeg

AnitaAnita

ps: toch jammer dat Yvon bij de bakker niet 'de hete appeltaart'koos ;-)

AnitaAnita

ja, het was weer heerlijk kwijlen bij BZV. Vooral Frank is een schatje, geweldige opmerking 'wanneer komt de huilbaby'!

SylviaSylvia

Heerlijk programma, maar jullie samenvatting is echt helemaal te gek, ik lach me rot!!

AnAn

Beginnen de nieuwe afleveringen weer ??

MiekMiek

Heerlijk, ik heb het in Uitzending gemist gekeken. Zondag de volgende aflevering!!

Madelon KeurstenMadelon Keursten

Helaas niet kunnen kijken maar met deze hilarische samenvatting is dat een stuk minder erg ;)!

MarjaMarja

Het was weer hilarisch. En volgende week nog een aflevering. Zalig.

PaulinePauline

Het is geen programma waar ik naar kijk.Begrijp niet dat men dat leuk vind.

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser