nieuws

Nieuwe aanhoudingen voor mislukte ontsnappingspoging met helikopter

Nieuwe aanhoudingen voor mislukte ontsnappingspoging met helikopter

Er zijn twee nieuwe verdachten gearresteerd voor de ontsnappingspoging van Benaouf A, de man die vorige week met een helikopter uit de gevangenis van Roermond probeerde te ontsnappen.

| Raounak Khaddari

Eerder werden al zes verdachten aangehouden die te maken zouden hebben met de mislukte ontsnapping.

Lees ook
Politie pakt vierde verdachte op voor mislukte ontsnappingspoging met helikopter

Doodgeschoten
Vier anderen werden eerder aangehouden omdat ze probeerden een helikopter te kapen. De bedoeling was om daarmee crimineel A. op 11 oktober uit de gevangenis te bevrijden. De politie wist de ontsnappingspoging van de crimineel te voorkomen, maar moest daarvoor wel hun wapens trekken. Eén betrokkene werd door de politie doodgeschoten.

Uitlevering
De vijfde verdachte heeft zich volgens Het Parool een dag later met zijn advocaat gemeld bij de politie. Voor de zesde verdachte – die volgens de krant naar Parijs is gevlucht en daar werd opgepakt – is een uitleveringsverzoek gedaan.

Moord
Benaouf A. is veroordeeld voor betrokkenheid bij de moord op crimineel Najeb Bouhbouh in 2012 in een hotel in Antwerpen. A. zit daarvoor een straf uit van twaalf jaar. Zelf was hij ook het doelwit van andere criminelen. In de Amsterdamse Staatsliedenbuurt wist hij in 2012 ternauwernood te ontsnappen tijdens een enorme schietpartij. Twee anderen die bij de schietpartij waren betrokken kwamen om het leven.

NIEUWS

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser