Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

monumentje

De moeder van Anouk overleed twee jaar geleden: 'Haar hart stopte ermee'

De moeder van Anouk overleed twee jaar geleden: 'Haar hart stopte ermee'

In onze serie ‘Monumentjes’ brengen lezers een ode aan een overleden geliefde, vriend of familielid. Vandaag gedenkt Anouk (23) haar moeder, die twee jaar geleden overleed.

| Stijn de Vries

Geschreven door Anouk Maaskant, ter nagedachtenis aan Sandra Kikkert (30 mei 1969 – 12 juli 2016).

Lees ook
De baby van Maartje overleed in haar armen: ‘Hij mocht gaan’

Zonnetje in huis

Overal waar zij kwam, scheen de zon. Mijn moeder was de hardwerkendste, liefste en zorgzaamste vrouw die ik ken. Ze was het zonnetje in huis en het zonnetje in ons leven. Ze was de gangmaker op elk feestje. Mijn moeder kon met iedereen overweg en stond altijd voor iedereen klaar. Ze leefde om het anderen naar hun zin te maken, omdat dit haar gelukkig maakte. De band die ik met mijn moeder had was enorm hecht, we waren twee handen op één buik. Ik kon alles met haar delen en ze stond dag en nacht voor mij klaar; we deden alles samen.

De dag dat de zon onder ging

12 juli 2016: het leek een zonnige dag te worden, maar werd de donkerste uit mijn leven. Ik werd gebeld, maar alles wat er aan de telefoon werd gezegd ging langs me heen. Ik moest zo snel mogelijk naar huis. Toen ik thuis aankwam, werd mijn moeder gereanimeerd. Haar hart was ermee gestopt. Het was een nare droom waar ik niet uit kon ontwaken.

Plotseling overleden

Er werd mij verteld dat mijn moeder, de moeder die nooit ziek was en pas 47 jaar oud, plotseling was overleden. Ik kon, en wilde, het niet geloven. Sindsdien vind ik het moeilijk om naar de toekomst te kijken. Mijn toekomst wordt zo anders dan ik me had voorgesteld. Het is zwaar om te realiseren dat ik niets wat komen gaat met mijn moeder kan delen. Ik haal de kracht om te leven uit de herinneringen die haar in leven houden.

Morgen

Mijn moeder is morgen precies twee jaar geleden overleden. Ik denk dat de meeste mensen mijn moeder herdenken als een lieve, gezellige en vrolijke vrouw die altijd een glimlach op haar gezicht had. Ze was iemand die eeuwig voor iedereen klaar stond. De onvoorwaardelijke liefde waar ik niks voor hoefde te te doen: die mis ik het meest.

Wil jij ook een monumentje schrijven? De herinnering levend houden aan je overleden geliefde, vriend of familielid? Mail dan jouw ode van rond de 400 woorden en een mooie foto naar nieuws@lindanieuws.nl o.v.v. Monumentje.

SNACKS | MONUMENTJE

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer monumentje

Lees dit ook even

Please update your browser