Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

monumentje

Eerbetoon aan Myla (2015): 'Zij heeft het allerbeste in me naar boven gehaald'

Eerbetoon aan Myla (2015): 'Zij heeft het allerbeste in me naar boven gehaald'

In onze serie ‘Monumentje’ brengen lezers een ode aan een overleden geliefde, vriend of familielid. Vandaag: Myla Lourens, dochter van Mathijs Lourens (37), die 27 dagen oud werd.

| Mathijs Lourens

Geschreven door Mathijs Lourens, ter nagedachtenis aan zijn dochter Myla (20-11-2015 – 17-12-2015).

Lees ook
Eerbetoon aan Ton (1944-2016): ‘Dankzij hem is mijn huwelijk niet kopje onder gegaan’

Zuurstofproblemen
“Op 20 november 2015 werd mijn dochter Myla geboren met zuurstofproblemen. Dat was het moment dat mijn wereld op zijn kop werd gezet. Diezelfde dag nog arriveerden we in het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Myla ging snel achteruit en moest geopereerd worden. Ze was toen nog geen dag oud.”

Ronald McDonald Huis
“Na een verschrikkelijke nacht kwam rond half zes ’s ochtends het verlossende telefoontje dat de operatie geslaagd was. Myla had het ternauwernood overleefd en dus hadden we tijd om erachter te komen wat er precies met haar aan de hand was. Wat volgde was een slopende periode waarin wij als gezin verbleven in een Ronald McDonald Huis, dicht bij Myla.”

MylaMyla in het ziekenhuis.

Diagnose
“Na bijna vier weken kwam de diagnose Alveolaire Capillaire Dysplasie binnen. ‘Een zeer zeldzame aangeboren longafwijking die niet verenigbaar is met het leven,’ zoals de artsen het subtiel, maar meedogenloos omschreven. Myla kon niet leven en dus werd de kunstmatige beademing de volgende ochtend stopgezet. Ze overleed op 17 december 2015.”

Schrijven
“We huilden samen en omhelsden elkaar, om vervolgens terug te vechten met liefde. Ik omarmde mijn gigantische verdriet en zette het om in kracht. Zo schreef ik een complimentenbrief aan de afdeling waar zo goed voor Myla én ons was gezorgd. Die brief werd goed ontvangen.”

Herinneringen
“Ik bleef schrijven, schreef alles op wat er gebeurd was om de herinneringen niet te laten vervagen. Zo kwam ik op het idee om een boek te maken, als eerbetoon aan mijn dochter én aan alle zorgprofessionals en het Ronald McDonald Huis. Ook besloot ik me te gaan inzetten voor de bekendheid van ACD. Dit ben ik gaan doen door ‘de longen uit mijn lijf’ te gaan lopen tijdens marathons.”

MylaDe finish van de marathon op de Coolsingel waar Mathijs de laatste kilometer met een foto van Myla liep.

Stichting ACD
“Stichting ACD werd opgericht. Op onze site staat informatie over ACD, worden initiatieven gedeeld en wordt mijn boek verkocht. De opbrengst daarvan komt geheel ten goede aan de stichting. Myla heeft het allerbeste in me naar boven gehaald en daar ben ik dankbaar voor. Mijn doel is om met haar de wereld over te gaan door het rennen van de marathons. Samen gaan we ervoor zorgen dat ACD onder de aandacht blijft komen.”

Myla‘Team Myla’ na de Rotterdam Marathon.

Wil jij ook een monumentje schrijven? De herinnering levend houden aan je overleden geliefde, vriend of familielid? Mail dan jouw ode van rond de 350 woorden en een mooie foto naar rubrieken@lindanieuws.nl ovv Monumentje.

SNACKS | COLUMNS | MONUMENTJE

Bron: LINDAnieuws | Foto: Mathijs Lourens

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer monumentje

Lees dit ook even

Please update your browser