monumentje

Eerbetoon aan Mick (2012-2016): 'Ons dappere ventje gaf geen kik'

Eerbetoon aan Mick (2012-2016): 'Ons dappere ventje gaf geen kik'

In onze serie ‘Monumentje’ brengen lezers een ode aan een overleden geliefde, vriend of familielid. Vandaag Mick Morris Meijer, zoon van Judith (34), die vier jaar oud werd.

| Judith Linde-Meijer

Geschreven door Judith Linde-Meijer, ter nagedachtenis aan haar zoon Mick Morris Meijer (1-6-2012 – 29-6-2016)

Lees ook
Eerbetoon aan Margit (1965-2016): ‘Ze was zo sterk, ze kwam er steeds weer bovenop’

Leverziekte
Mick was onze tweede zoon en het broertje van Sten. Hij werd drie weken te vroeg geboren, maar het was een wolk van een baby en een groot geschenk. Omdat hij na vier weken nog steeds geel zag, lieten we hem toch onderzoeken en kwamen we erachter dat zijn leverwaarden niet goed waren. Micks lichaam maakte bepaalde eiwitten niet aan, waardoor zijn lever achteruit ging. In het ergste geval zou hij een levertransplantatie moeten ondergaan.

Mick

Geschikte donor
In december 2012 werd Mick zieker en kwam op de Intensive Care terecht. Er volgden maanden van onderzoeken en ziekenhuisopnames. We besloten hem op de donorlijst te zetten voor een levertransplantatie. In oktober 2013 werden we ’s nachts gebeld door het ziekenhuis: Mick moest direct komen, er was een lever beschikbaar. De operatie slaagde. Ons dappere ventje ging de goede kant op en gaf geen kik, ook al moest hij elke week geprikt worden.

Vakantie
In maart 2015 werkte Micks nieuwe lever niet meer goed. We moesten wachten tot na de zomer op een nieuwe transplantatie en besloten met ons gezin en vrienden op vakantie te gaan naar Italië. Het was een topvakantie voor Mick. Zijn gele kleur veranderde in bruin en hij genoot van álles.

‘De zon schijnt’
Na de vakantie brak er weer een periode van onderzoeken aan. Op een dag liepen we het ziekenhuis uit en zei Mick dat het een mooie dag was. Wij waren het daar niet mee eens; het is niet mooi in het ziekenhuis. “Jawel hoor,” zei Mick, “de zon schijnt en dan is het een mooie dag.”

Mick

Complicaties
In januari 2016 kreeg Mick zijn tweede nieuwe lever, maar na een week ontstonden er complicaties. Hij kreeg koorts en afstotingsverschijnselen. Al snel werd duidelijk dat Mick het niet zou redden met deze lever. Een derde transplantatie volgde. Langzaam verloren we de hoop, maar de artsen bleven positief, dus we besloten om er voor te gaan.

Bacterie
Mick was net een week vier, toen we met onze vrienden en hun kinderen op een camping stonden. Mick genoot volop en was trots op zijn, zoals ze het bij hem op school noemden, ‘gouden’ huidje. Een paar dagen na thuiskomst werd Mick ernstig ziek en met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Hij bleek een bacterie in zijn lichaam te hebben, dat te zwak was om die te bestrijden. Hij heeft de strijd niet gewonnen. Op woensdag 29 juni is hij lief en vredig bij ons weggegaan.

Mick

Mooie toekomst
We hebben ons leven altijd zo normaal mogelijk proberen te houden. Op het afscheid van Mick zeiden we dat we Sten een mooie toekomst willen geven. Het leek ons verschrikkelijk als zijn leven zou bestaan uit groot gemis en veel verdriet. Daarom hebben we de draad snel weer opgepakt. Het viel niet altijd mee, maar afleiding was goed. Natuurlijk zijn we verdrietig, wanhopig en vaak ook stil, maar we praten erover als dat nodig is.

Vreugde en positiviteit
Een jaar na het overlijden van Mick zijn we ouders geworden van een derde zoon, Morris, vernoemd naar de tweede naam van zijn grote broer. Het verdriet is er niet minder om, maar het brengt wel vreugde en positiviteit in ons leven. Sten vertelt veel over Mick en als hij sterren ziet zegt hij: “Dat is Mick!”

Wil jij ook een monumentje schrijven? De herinnering levend houden aan je overleden geliefde, vriend of familielid? Mail dan jouw ode van rond de 400 woorden en een mooie foto naar rubrieken@lindanieuws.nl ovv Monumentje.

SNACKS | MONUMENTJE

Bron: Judith Linda-Meijer | Foto: Judith Linda-Meijer

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer monumentje

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser