monumentje

Donna's vader vocht als een beer tegen zijn tumor en regelde zijn eigen rock-'n-rolluitvaart

Donna's vader vocht als een beer tegen zijn tumor en regelde zijn eigen rock-'n-rolluitvaart

In onze serie ‘Monumentje’ brengen lezers een ode aan een overleden geliefde, vriend of familielid. Vandaag Donna Lamers (24), dochter van Carlo Alexander, die 49 jaar werd. 

| Donna Lamers

Geschreven door Donna Lamers (24), ter nagedachtenis aan haar vader Carlo Alexander Lamers (20-12-1960 – 12-05-2010)

Lees ook
Rianne (39) vond haar man Martijn levenloos op de grond en stond er opeens alleen voor

Taxichauffeur
Mijn vader Gonzo (geboortenaam Carlo Alexander) had een enorm gevoel voor humor en een grote liefde voor de muziekstijl rockabilly. Hij was een echte Amsterdamse taxichauffeur. Hierdoor had hij helaas wel nachtdiensten en was hij er vaak niet met het avondeten. Toch was hij er altijd voor zijn gezin. Hij werkte keihard voor ons en was een echte doorzetter. Papa was geweldig met kinderen, zo ook met mij en mijn broertje. Ik was zijn ‘draakje, smurfje, poemeltje’ en hij was ‘The Big Man‘.

Vechterslust
In september 2009 kregen wij te horen dat hij kraakbeenkanker had. Er zat een tumor ter grootte van een sinaasappel bovenop zijn longen. Hij leefde gezond, had nooit gerookt en bewoog veel. Zijn vechterslust kwam tijdens zijn ziekte sterk naar boven. Hij vocht als een beer en nam elke behandeling aan.

Dwarslaesie
Tot hij begin december moeite kreeg met lopen en zijn urine liet lopen. Na een spoedbezoek aan zijn arts bleek dat Tineke Netelenbos (zo noemde hij z’n tumor) door zijn rugwervels groeide. Dit creëerde een dwarslaesie. Een deel van Tineke kon met een operatie nog weggehaald worden, helaas niet alles. De artsen gaven hem nog twee maanden.

Gonzo

Familievakantie
Lopen ging moeizaam, maar zijn levenslust werd sterker en hij ondernam nog veel. In januari gingen we op vakantie Naar Lanzarote met het gezin. Mijn vader was zo strijdlustig dat hij nog een succesvolle poging deed om te zwemmen, zo trots als een pauw waren we. Het was een prachtige, maar emotionele week. Onze laatste vakantie met hem.

Donna

Houdbaarheidsdatum
Het was ondraaglijk om te zien hoeveel pijn hij had. Elke keer als hij weer achteruit ging, schrokken we enorm. Op het moment zelf ging het zo snel, maar als ik er nu op terugkijk, ging zijn achteruitgang eigenlijk vrij geleidelijk. Hij heeft ons begeleid naar zijn uiterste houdbaarheidsdatum, zoals hij dat zelf zo mooi zei. Op 12 mei 2010 overleed hij, in het bijzijn van al zijn dierbaren. Op eigen kracht verliet hij ons, met mijn hand in de zijne. De waardigste manier die we ons konden wensen. Papa had rust.

Donna

Rock-‘n-roll
De rouwweek was prachtig, zijn dierbaren regelden alles samen voor zijn uitvaart. De Bopcats (zijn rock-‘n-roll club) hebben ons door deze tijd heen gesleept. Er waren tussen de vijfhonderd en zeshonderd mensen aanwezig op zijn crematie. Na elke speech volgde een waanzinnig applaus. Ik krijg nog kippenvel als ik er aan terug denk. Het was echt rock-‘n-roll, mede dankzij zijn eigen voorbereiding. Hij had zijn eigen rouwkaart ontworpen, zijn eigen muziek uitgekozen (rockabilly en country) en de erfenis zelf geregeld. Ook had hij zijn eigen kist uitgekozen, een knalgele met blokbandjes, een echte taxichauffeur. Zo weten we dat alles gegaan is zoals mijn vader dit wilde.

Oude auto
Ik ben dankbaar als ik mijn broer in mijn vaders oude Amerikaan zie rijden. Hij lijkt zoveel op hem, het is net alsof papa er nog is.

Wil jij ook een monumentje schrijven? De herinnering levend houden aan je overleden geliefde, vriend of familielid? Mail dan jouw ode van rond de 400 woorden en een mooie foto naar rubrieken@lindanieuws.nl ovv Monumentje.

SNACKS | MONUMENTJE

Bron: Donna Lamers | Foto: Donna Lamers

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer monumentje

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser