LINDA.lijnt

Wat te doen bij snoepbehoefte? Onze diëtist Corinne heeft het antwoord

Wat te doen bij snoepbehoefte? Onze diëtist Corinne heeft het antwoord

Tijdens LINDA.lijnt beantwoordt diëtist Corinne van Acht (51) gedurende zes weken iedere donderdag om 16.00 uur via een livestream op Facebook jouw vragen.

| Nina Smit

Wij vragen haar alvast om een aantal tips.

Lees ook
Het moment is daar: Linda de Mol laat zien hoeveel ze weegt

Diëten
Zelf gelooft Corinne niet in diëten: “Een dieet is iets van korte duur, na afloop gaan de meesten namelijk op dezelfde voet verder. Je moet naar de lange termijn kijken en goed voor jezelf zorgen; verander je gedrag structureel waardoor gewichtsverlies en een gezonde levensstijl blijvend zijn. Bovendien is er niet één weg die naar Rome leidt, en dus ook niet één dieet dat goed is voor iedereen. Stel je eigen persoonlijke doelen, wat is haalbaar voor jou? Want ieder mens is uniek.” Gedurende LINDA.lijnt zal Corinne ook reageren op Linda’s wekelijkse dagmenu.

Advisering
Corinne is moeder van vier kinderen en al achtentwintig jaar werkzaam als diëtist. Eerst in het bedrijfsleven maar inmiddels al tien jaar met haar eigen praktijk als diëtist bij voedingsadviesbureau Food and Wellness. Daarnaast werkt ze ook bij Kinderbuik & Co waar zij samen in een team van specialisten kinderen van buikpijn af helpt.

Tips
Voor de LINDA.-lijners die nog niet kunnen wachten tot donderdag heeft ze alvast een aantal tips: “Je motivatie is het allerbelangrijkste. Schrijf het op papier of hang bijvoorbeeld een jurkje dat je graag weer wilt passen aan je spiegel, waar je iedere dag naar kijkt. Zorg ook voor genoeg beweging en een goede basisvoeding. Ga niet te laag in calorieën zitten en gun jezelf ook iets, alleen dan houd je het echt vol.”

Lees ook
18 x prangende vragen (en de antwoorden daarop) over LINDA.lijnt

Snoepers
En mocht je nu héél erg veel zin hebben in iets lekkers tussendoor, stel deze behoefte dan even uit: “Na tien minuten is je snoepbehoefte namelijk (meestal) voorbij. Zoek afleiding: bel een vriend(in), drink een glas water of loop even naar buiten. Van uitstel komt afstel.”

Livestream
Iedere donderdag om 16.00 uur zal Corinne al jouw vragen beantwoorden via een livestream op de Facebookpagina van LINDA.lijnt. “Je kunt me alles vragen op het gebied van voeding of juist datgene waar je tegenaan loopt tijdens het lijnen.”

Linda de Mol gaat afvallen. En jij kunt met haar meedoen. Meld je hier aan voor LINDA.lijnt en maak kans op een ontbijt op het LINDA.festival (10 & 11 juni). Bekijk Linda’s persoonlijke vlogs op LINDA.tv, like de Facebookpagina van LINDA.lijnt en gebruik #lindalijnt en #houvol op social.

NIEUWS | INTERVIEW | GEZOND | LINDA.LIJNT

Bron: LINDAnieuws | Foto: Corinne van Acht

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer LINDA.lijnt

Meest gelezen

Meer LINDA.lijnt

Lees dit ook even

Meer LINDA.lijnt

Please update your browser