LINDA.lijnt

Tv-kok Mathijs Vrieze: 'Magnetronmeuk of diepvriesmaaltijden? Vermijden'

Tv-kok Mathijs Vrieze: 'Magnetronmeuk of diepvriesmaaltijden? Vermijden'

Linda de Mol is klaar met haar overtollige kilo’s en gaat afvallen. In een reeks interviews vragen wij koks, (di)eetgoeroes en ervaringsdeskundigen naar hun visie op een gezond leven.

| Malu Pesulima

Met vandaag: tv-kok Mathijs Vrieze.

Lees ook
Linda de Mol: ‘Ik moet aan de lijn. Doe met mij mee, dat helpt mij ook’

Hoe ziet een gezond leven er volgens jou uit?
“Ik geloof dat wanneer je plezier in koken hebt en enkel kookt met verse ingrediënten, je al een heel eind komt. Veel mensen denken dat gezond en vers koken langer duurt en ingewikkeld is, maar met mijn recepten laat ik zien dat ook een goede maaltijd snel op tafel staat. Ik moet niets hebben van magnetronmeuk of diepvriesmaaltijden. Dit zijn allemaal bewerkte producten die niet gezond zijn en waar je gemakkelijk van kunt aankomen. Door vers te koken, aan krachttraining te doen en jouw ongezonde gewoonten langzaam te vervangen door gezonde tussendoortjes, creëer je een levensstijl die je lang volhoudt. En je valt af.”

Ah, oké. Dus snel afvallen, bijvoorbeeld met maaltijdshakes, zet geen zoden aan de dijk?
“Veel mensen willen in recordtempo afvallen, maar daar is je lichaam veel te slim voor. Zodra je lichaam merkt dat-ie minder energie binnenkrijgt, wordt er zuiniger gedaan en verbrandt je lichaam calorieën uit spiermassa, en niet meer uit vet. Door te crashen weet je zeker dat je kilo’s kwijtraakt, maar die zitten dan vooral in spiermassa. En daarbij: zo’n dieet is nooit lang vol te houden, dus zodra je weer begint met normaal eten, ben je terug bij af, maar dan heb je je spiermassa verruild voor vet.”

Jij bent zelf dertig kilo afgevallen. Hoe lang heb je daar over gedaan dan?
“Ongeveer anderhalf jaar en dat is relatief ‘langzaam’. Ik vind dat gewicht en afvallen geen obsessie mag worden: je moet het goed vol kunnen houden, geen knorrende maag hebben en kunnen blijven genieten van eten. Af en toe iets ongezonds eten is helemaal niet erg. Je hoeft niet als een heilig boontje te eten.”

Wat is volgens jou het grootste misverstand over eten?
“Dat men denkt dat als de verpakking in de winkel zegt dat het gezond is, het ook echt gezond is. Geloof mij: dit heeft de marketingafdeling bedacht. Lees goed de etiketten en bepaal zelf wat voor jou wel of niet werkt. Vertrouw niet op die marketingkreten, want die mensen willen alleen hun product verkopen.”

Linda de Mol gaat afvallen. En jij kunt met haar meedoen. Meld je hier aan voor LINDA.lijnt en maak kans op een ontbijt op het LINDA.festival (10 & 11 juni). Bekijk Linda’s persoonlijke vlogs op LINDA.tv, like de Facebookpagina van LINDA.lijnt en gebruik #lindalijnt en #houvol op social.

NIEUWS | BEKEND | INTERVIEW | GEZOND | LINDA.LIJNT

Bron: LINDAnieuws | Foto: Robin Kamphuis

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer LINDA.lijnt

Meest gelezen

Meer LINDA.lijnt

Lees dit ook even

Meer LINDA.lijnt

Please update your browser