Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

LINDA.lijnt

Su-Anne blogt: 'Een lesje Bikram Yoga was anderhalf uur afzien'

Su-Anne blogt: 'Een lesje Bikram Yoga was anderhalf uur afzien'

Su-Anne (35) uit Nijmegen deed een sportopleiding en studeerde fysiotherapie, maar is tóch te zwaar. Nu wil ze wat kilo’s kwijt en blogt daarover voor LINDA.lijnt.

| Su-Anne van Waes

Su-Anne volgt het speciale LINDA.lijnt-programma van Fitchannel.com en houdt je op de hoogte van haar afvalpoging.

Lees ook
Su-Anne blogt: ‘Ik ging vreemd in het Fitchannelprogramma van LINDA.lijnt’

Blog #9 Vrijdag 7 april: Bikram Yoga
“Welkom bij Bikram Yoga. We gaan 90 minuten een serie van 26 oefeningen doen in een ruimte waar het 33 graden Celsius is.” Shit. Waarom ging ik dit ook alweer doen? Su, stop met vragen stellen. Hup, Hup. Hakken uit, haren in een staart en omkleden.

“Ben je nieuw hier? Ik ben net vijf weken geleden begonnen en de eerste keren werd ik duizelig en misselijk. Maar het is echt heel leuk.” Oké… Als deze mevrouw haar skills wil tonen op het gebied van motiverend coachen, dan is het mislukt. Dit valt eerder in de categorie slechtnieuwsgesprekken. Ieder lijf is anders, Su. Blijf positief. Misschien valt het bij jou reuze mee.

“Goedenavond allemaal, ik ben jullie leraar. Ga ontspannen zitten.” Pffff… Ontspannen zitten? Hoe doe je dat?

“Een speciaal welkom aan Su-Anne die voor het eerst meedoet aan de Bikram Yoga les.” Neee! Heel lief dat je me introduceert, maar nu heb ik de ogen van vijftien mensen op me gericht terwijl ik van plan was zo anoniem mogelijk de les te volgen.

Lees ook
Cindy blogt: ‘Ik heb gisteravond drie uur lang ge(denk)sport’

“Leg je rechtervoet op je linker bovenbeen.” Yes, dat lukt. “Houd met je handen je rechtervoet op zijn plaats.” Check! “Laat nu langzaam je handen los terwijl je rechtervoet op je linker bovenbeen ligt.” Snel de volgende instructie alsjeblieft, anders glijdt mijn voet weg én val ik om. “Zak rustig door je knieën.” Zakken? “En kom tot een hurkzit terwijl je rechtervoet in positie blijft.” Say what!?

“Het gaat hartstikke goed, Su-Anne. Je doet het prima.” Wel fijn dat er zo veel persoonlijke aandacht is. Ik voel zweetdruppels langs mijn been naar beneden lopen. Verrek. Mijn buurman kan ondertussen zwemmen in zijn zweet. “Su-Anne, concentreer je op je standbeen.” Oh ja, concentreren. “Dames en heren, let op je ademhaling.” Prima, maar kan dan eerst iemand die kachel naar beneden draaien? Jongens wat is het hier heet.

“We gaan naar de volgende set.” Volgende set? Is het nog niet afgelopen dan? Oke, nog even doorzetten. Die oefeningen zijn hartstikke goed voor me. Niet aan de tijd denken. “De 90 minuten zitten erop. Namaste. Jullie hebben hard gewerkt vandaag.” Namaste? Zucht… Lag het mooie Nepal maar zo dicht bij Nijmegen. Dan kan ik in de bergen spelen in plaats van op dit matje.

Lees ook
Su-Anne blogt: ‘Ik eet vanavond friet, wat een perfecte dag’

Linda de Mol gaat afvallen. En jij kunt met haar meedoen. Meld je hier aan voor LINDA.lijnt en maak kans op een ontbijt op het LINDA.festival (10 & 11 juni). Bekijk Linda’s persoonlijke vlogs op LINDA.tv, like de Facebookpagina van LINDA.lijnt en gebruik #lindalijnt en #houvol op social.

SNACKS | LIFESTYLE | LINDA.LIJNT

Bron: LINDAnieuws | Foto: Privéfoto Su-Anne

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer LINDA.lijnt

Lees dit ook even

Please update your browser