Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

LINDA.lijnt

Cindy blogt: 'Schrijven blijkt een heel goed middel tegen trek'

Cindy blogt: 'Schrijven blijkt een heel goed middel tegen trek'

Cabaretière Cindy Pieterse wil op haar 45ste verjaardag, in september, 80 kilo wegen. Nu is dat nog wat meer. Voor LINDA.lijnt blogt ze over haar afvalpoging.

| Cindy Pieterse

Ze houdt je op de hoogte van hoe het lijnen bevalt, en hoeveel kilo ze al kwijt is.

Lees ook
Su-Anne blogt: ‘Vandaag maak ik de balans op in kilogrammen en gevoel’

Blog #29 maandag 1 mei: Marilyn Monroe
Jihoe! De weegschaal wees vanochtend 84,6 kilo aan. Dat is 3,8 kilo minder dan zes weken geleden. Ik ben er blij mee!

Het leuke is (vind ik dan) dat het me veel minder moeite heeft gekost dan ik van tevoren dacht. Tuurlijk, er waren heus wel lastige momenten, maar omdat ik me zo gericht heb op het schrijven, werd het ook leuk. Schrijven blijkt een heel goed hulpmiddel tegen trek.

Ik ben nu nog niet zo’n fan van ramen lappen en van m’n administratie doen, dus denk dat ik daar ook maar uitgebreid over ga schrijven. Zolang ik er maar het nut van inzie, komt het goed (met een autoband boven m’n hoofd squats doen vind ik alleen zinnig om aandacht te trekken als ik met een lekke band langs de A4 sta).

Het helpt ook heel erg dat ik van alle kanten, ook uit zeer onverwachte hoek, word aangemoedigd. Door bekenden en door mensen die ik helemaal niet ken. Zo lief! Ik kan iedereen wel zoenen!

Niemand geeft me het gevoel dat het daarvoor niet goed was. Er wordt gejuicht voor elke stap die ik zet. Het helpt ook dat er nog veel meer mensen met hun gewicht stoeien. Natuurlijk wist ik dat wel, maar ik vind het een enorme troost. Het laat me ook milder naar mijn eigen hardwerkende lijf kijken. Ook door er juist strenger voor te zijn.

Het levert leuke gesprekken op (in het zwembad, op de groente-afdeling van Albert Heijn, tussen de kwispelende honden in het natuurgebied), nieuwe culinaire ontdekkingen en blauwe nagellak, in plaats van een tompoes.

Ongetwijfeld zal er ook een periode komen dat het minder makkelijk gaat. In dat geval kijk ik naar mijn blauwe nagellak en denk ik aan een uitspraak van mijn neefje, een paar jaar geleden. Hij wees naar een foto van Marilyn Monroe (in badpak) op mijn koelkast en sprak de legendarische woorden: “Hoe oud was je hier, Cindy?” Ik kon het kind wel doodknuffelen.

Ik hoef echt geen Marilyn te zijn, als ik me maar een Marilyn voel (en niet zoals Marilyn, want die was helemaal niet zo gelukkig). Ik ga lekker door zoals ik de afgelopen zes weken heb geleefd. Ik zwem, loop, fiets en neem af en toe een bitterbal. Of een stuk chocola. Of een mini-Bossche bol. Het moet wel leuk blijven. En dat is het.

High five.

high-five

Lees ook de eerdere blogs van Cindy
Cindy blogt #28: ‘Prettige bijkomstigheid van lopen in de natuur: er is niets te snoepen’
Cindy blogt #27: ‘In drie kwartier heb ik bijna alle weersomstandigheden gehad’
Cindy blogt #26: ‘Gisteravond heb ik mijn bieten-tomatensoep gepimpt’
Cindy blogt #25: ‘Vanmorgen had ik mijn wekelijkse weegmoment en het resultaat is verbluffend’
Cindy blogt #24: ‘Ik had de hele dag al zin in chocola, dus ja…’

Meer Cindy? Volg haar op Twitter.

Linda de Mol gaat afvallen. En jij kunt met haar meedoen. Meld je hier aan voor LINDA.lijnt en maak kans op een ontbijt op het LINDA.festival (10 & 11 juni). Bekijk Linda’s persoonlijke vlogs op LINDA.tv, like de Facebookpagina van LINDA.lijnt en gebruik #lindalijnt en #houvol op social.

SNACKS | LIFESTYLE | LINDA.LIJNT

Bron: LINDAnieuws | Foto: Anne Reitsma

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer LINDA.lijnt

Lees dit ook even

Please update your browser