LINDA.lijnt

Bouchra blogt: 'Ik heb de finale gehaald en ik voel mij een winnaar'

Bouchra blogt: 'Ik heb de finale gehaald en ik voel mij een winnaar'

Bouchra Zouine (47) uit Drenthe is een zelfbenoemde ‘Marokkaanse stadse boerin met divagedrag’. En moeder van twee kinderen, die tien kilo kwijt wil. Daarom doet ze mee aan LINDA.lijnt.

| Bouchra Zouine

Elke week blogt ze over haar dieetpoging én over haar leven op de melkveehouderij die ze samen met haar man runt.

Lees ook
Cindy blogt: ‘Schrijven blijkt een heel goed middel tegen trek’

Blog #19 maandag 1 mei: Finale
Mijn kinderen hebben net een weekje vakantie gehad, maar voor mij begint die vandaag. Hoewel, dat is op een boerderij ook maar betrekkelijk. 
Ter afsluiting van de vakantie ben ik zaterdag met mijn gezin uit eten geweest. En ondanks dat ik mijn kinderen altijd gebied hun bordje leeg te eten, deed ik het zelf niet.
 Lijnleugen of niet, mijn maag was niet gekrompen maar nam wel genoegen met de helft. Het toetje had ik al besteld, dus vroeg ik de ober om een doggybag. Het waren tenslotte twee bonbons en die laat ik echt niet liggen.

LINDA.lijnt betekende voor mij veel meer dan alleen een schop onder mijn toen nog te dikke derrière. De challenge was op sommige momenten confronterend en moeilijk, maar er waren ook momenten dat ik sterk was en met beide benen stevig op de grond stond. Ik besefte dat het gras bij de buren niet altijd groener hoeft te zijn en dat ik mijn doel bereik door bewust bezig te zijn met sporten en gezond eten. Maar het allerbelangrijkste tijdens weken was het plezier dat ik had in het behalen van mijn doel en jullie massale controle, uhh steun, natuurlijk.

Die killerbody begint al vorm te krijgen, maar het is nog te koud om in mijn rode bikini rond te wandelen. Toch ben ik blij, want het rode jurkje, waar het hele lijnen allemaal mee begon, gaat dicht en dat voelt goed.

 Wat ook goed voelt, is mijn donatie aan Giro 555. Linda de Mol deed een oproep om per afgevallen kilo te doneren aan Giro 555 ter bestrijding van de hongersnood waar vooral vrouwen en kinderen buiten hun schuld om het slachtoffer van zijn.

schermafbeelding-2017-05-01-om-15-03-02

Ik heb de finale gehaald en niet zo’n beetje. Ik kijk tegenwoordig echt uit naar mijn trainingen en ik ga met plezier naar de sportschool. Ik voel mij een winnaar. Er is nóg een winnaar, namelijk die van mijn Workout your name ChallengeRia de Boer, gefeliciteerd. 
De FunRuncheque is onderweg en ik kijk uit naar ons weekend samen op de boerderij.

Zes weken geleden ging Linda afvallen, want zij voelde zich een buffel tussen de gazelles. Herkenbaar, want ik voelde me soms een koe tussen de koeien. Het was het startsein voor de nationale lijnweken met verbluffend resultaat: 150.000 LINDA.lijners verloren gemiddeld 4 kilo, wat samen 600.000 kilo vetmassa is. Bah (ik ben nogal visueel ingesteld)! Maar even zonder gekkigheid: we hebben samen een topprestatie neergezet waar we trots op kunnen zijn. 
Wat mij betreft houden wij deze challenge erin, als een soort jaarlijkse APK (Algemene Periodieke Keuring) voor onze lichaam. Zie ik jullie volgend jaar op dezelfde tijd en dezelfde plaats? Dank allemaal, succes met jullie doelen en hou vol.

Linda heeft het de afgelopen weken ook regelmatig zwaar gehad, maar ze heeft toch volgehouden en doorgezet. Daarom heb ik nog een persoonlijke boodschap voor haar. In het filmpje word ik bijgestaan door Bobbie. Je weet wel, die van Ernst.

Lees ook de eerdere blogs van Bouchra
Bouchra blogt #18: ‘Je moet jezelf af en toe belonen voor goed gedrag’
Bouchra blogt #17: ‘Een ‘fitgirl’ zal ik nooit worden, maar ik ga vooruit’
Bouchra blogt #16: ‘Nog één week samen volhouden wordt appeltje-eitje’
Bouchra blogt #15: ‘Een killerbody is op je 47e ook maar relatief’
Bouchra blogt #14: ‘Door LINDA.lijnt heb ik een moestuin aangelegd’

SNACKS | LIFESTYLE | LINDA.LIJNT

Bron: LINDAnieuws | Foto: LINDAnieuws

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer LINDA.lijnt

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser