LINDA.lijnt

Bouchra blogt: 'Een killerbody is op je 47e ook maar relatief'

Bouchra blogt: 'Een killerbody is op je 47e ook maar relatief'

Bouchra Zouine (47) uit Drenthe is een zelfbenoemde ‘Marokkaanse stadse boerin met divagedrag’. En moeder van twee kinderen, die tien kilo kwijt wil. Daarom doet ze mee aan LINDA.lijnt.

| Bouchra Zouine

Elke week blogt ze over haar dieetpoging én over haar leven op de melkveehouderij die ze samen met haar man runt.

Lees ook
Cindy blogt: ‘Ik had de hele dag al zin in chocola, dus ja…’

Blog #15 vrijdag 21 april: Tijd
Je kunt bijna niet naar de kassa van een supermarkt lopen zonder langs de tijdschriften te komen. Bij deze afdeling blijf ik altijd even staan, leunend over het boodschappenkarretje. Mijn ogen glijden over de teksten op de covers. ‘In dertig dagen fit en slank!’ Of: ‘In acht stappen jouw killerbody!’ Of: ‘Het vier-weken-biyiniplan!’ Of: ‘Zó krijg jij ook de billen van Doutzen’. Of: ‘Lekker, deze tussendoortjes mag je altijd!’ Ik steek mijn hand al uit om het tijdschrift met de kop van Doutzens billen te pakken. Die wil ik ook wel.
 Bij de koppen spreekt vooral de tijd mij aan: hoe korter hoe beter. Vier weken is lang genoeg, toch?

Ho, stop, halt. Een verstandig stemmetje in mij zegt dat ik meters tijdschriften en boeken thuis heb liggen over lijnen. Ik ben er nog geen gram mee afgevallen, maar ze lezen wel lekker weg. Als ik zo’n blaadje dan wegleg, neem ik mezelf voor om uiterlijk maandag te beginnen met lijnen. Typisch uitstelgedrag. 
Die blaadjes zijn pure commercie: ze verleiden mijn brein met een plaatje en een praatje.
 Ik wil het ook echt allemaal geloven, net als het wasmiddel dat de stinkende stalkleding in toverslag laat ruiken naar een Amazones, of de AB Pro, die mij belooft dat ik er alleen maar op hoef te zitten, een paar keer op en neer te bewegen en… hallo sixpack! 
Maar die realiteit bestaat alleen maar in mijn dromen.

De bladen zíjn dromen, een stukje hoop, maar helaas val ik daar niet van af. Wat heb ik dan wel nodig om af te vallen? Een realitycheck (weeg ik echt zo veel!?), wilskracht (en nu is het klaar), sporten (60 squats, lunges en sit-ups per dag), bewust eten (dag Tony, ik zal je missen) en vooral tijd. In vier weken strak in bikini kan niet, maar wel in vier maanden (of zes in mijn geval). Ik zie heus wel dat de overgang mijn opgebouwde spiermassa weer doodleuk afbreekt, en dat een killerbody op je 47e ook maar relatief is. Vechten tegen de bierkaai? Absoluut niet. Mijn startdatum was 3 januari 2017 en ik had mijn streefgewicht gesteld op half mei. Aan alles voel ik dat het gaat lukken, want een slimme meid, begint op tijd.

begin-lindalijnt-challenge

Lees ook de eerdere blogs van Bouchra
Bouchra blogt #14: ‘Door LINDA.lijnt heb ik een moestuin aangelegd’
Bouchra blogt #13: ‘Mijn rode jurkjes (maat 38) dagen me uit’
Bouchra blogt #12: ‘Sinds kerst wilde ik alleen maar afvallen en volhouden’
Bouchra blogt #11: ‘Dag weegschaal, welkom meetlint’
Bouchra blogt #10: ‘Het weegmoment voelde als hoogverraad door mijn eigen lichaam’

SNACKS | LIFESTYLE | LINDA.LIJNT

Foto: LINDAnieuws

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer LINDA.lijnt

Meest gelezen

Meer LINDA.lijnt

Lees dit ook even

Meer LINDA.lijnt

Please update your browser