LINDA.lijnt

Annemarie (31) viel 33 kilo af: 'Ik was depressief en at om niks te voelen'

Annemarie (31) viel 33 kilo af: 'Ik was depressief en at om niks te voelen'

Annemarie Steinmann uit Geldrop had jarenlang eetbuien omdat ze last had van depressies. ‘Toen ik boven de 100 kilo kwam, ben ik gestopt met wegen.’ 

| Kirsten Zijderveld

Op haar zwaarst woog Annemarie ongeveer 105 en nu weegt ze 72 kilo.

Lees ook
Renske (25) viel 37 kilo af: ‘Ik ging eten uit verveling’

Wanneer besloot je het roer om te gooien?
“Dat was acht jaar geleden na een vakantie. Ik realiseerde me dat ik elke dag het maximale at en dat dat eigenlijk helemaal niet hoeft. Ik ben nooit van het lijnen geweest, maar het moest nu anders. Daarom besloot ik een maand geen frisdrank en alcohol te drinken. Omdat het goed werkte ging ik daarna telkens een stapje verder. Het was een lang proces, maar resulteerde in een ander leefpatroon.”

Waardoor kwam je zo veel aan?
“Ik at te veel en te ongezond. Ik had bovendien eetbuien vanwege een depressie. Toen ik op kamers ging, kwamen er een hoop opgekropte gevoelens uit. Bij ons thuis werd niet gepraat, dus dat was overweldigend en eng. Daarom ging ik eten, om niet te voelen. Dat is jaren zo doorgegaan. Ik moest leren met mijn emoties om te gaan en kwam bij een psycholoog. Het is nog steeds een valkuil: als ik niet lekker in m’n vel zit, heb ik nog steeds de neiging om te eten. Maar nu kies ik ervoor om daar niet aan toe te geven.

Op welke manier ben je zo veel afgevallen?
“Ik heb stap voor stap mijn eetpatroon aangepast en ondertussen veel geleerd over wat er nog meer meespeelde. Bij mij is dat echt m’n mindset geweest. Als je denkt dat je iets niet kan, werkt dat niet bevorderlijk. Gezond eten heeft niet alleen met eten te maken, maar ook met zelfrespect en goed voor jezelf willen zorgen.”

Hoe voel je je nu als je het vergelijkt met toen?
“Toen ik me realiseerde dat ik mijn eetgedrag te ver had laten komen, vond ik het verschrikkelijk. Ik walgde van mezelf op alle fronten en dacht dat ik er nooit meer van af zou komen. Nu voel ik me zóveel beter. Ik ben blij met wat ik in de spiegel zie. Wat voor getal daaraan gekoppeld is, vind ik eigenlijk minder interessant.”

Annemarie toen ze nog 105 kilo woog (ze is 1.85m lang):
Annemarie Steinmann voor

Annemarie Steinmann voor

Annemarie nu, 33 kilo lichter:
Annemarie Steinmann na

Annemarie Steinmann na

Annemarie deelt haar ervaringen met gezond eten sinds kort op haar blog Happy Mood Happy Food.

LINDA.lijnt
Linda de Mol gaat afvallen. En jij kunt met haar meedoen. Meld je
hier aan voor LINDA.lijnt en maak kans op een ontbijt op het LINDA.festival (10 & 11 juni). Bekijk Linda’s persoonlijke vlogs op LINDA.tv, like de Facebookpagina van LINDA.lijnt en gebruik #lindalijnt en #houvol op social.

NIEUWS | LIFESTYLE | INTERVIEW | GEZOND | LINDA.LIJNT

Bron: LINDAnieuws | Foto: Annemarie Steinmann

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Désirée MommersDésirée Mommers

Annemarie je bent een topper. Echt steengoed van je wat een topprestatie.Chapeau. Nu nog een mooie nieuwe moderne bril en een vlot kapseldan ben je helemaal een nieuw mens. Go girl.

Meer LINDA.lijnt

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser