LINDA.lijnt

Afslankcoach Rachel Hulshof (39) heeft zélf hulp nodig met afvallen: 'Ik ben ook maar een mens'

Afslankcoach Rachel Hulshof (39) heeft zélf hulp nodig met afvallen: 'Ik ben ook maar een mens'

De 39-jarige Rachel Hulshof runt al jaren een goedlopende afslankstudio en heeft zelfs haar eigen voedingslijn op de markt gebracht: Slinc. En tóch heeft ook zij moeite met afvallen.

| Malu Pesulima

Hoe dat komt? “Ik heb geen stok achter de deur”, zegt ze tegen LINDAnieuws.

Lees ook
Henny Huisman over afvallen: ‘Het blijft altijd een strijd als je aanleg hebt’

Maar jouw kennis over voeding en afvallen, zie je dat niet als een hulpmiddel?
“Ik weet teveel en dat is helaas mijn valkuil. Omdat niemand mij iets hoeft te vertellen over voeding, heb ik niemand waar ik één, twee, drie op kan leunen. Voor veel mensen ben ík de stok achter de deur, maar zelf mis ik die. Wie gaat mij iets vertellen? Ik heb alle middelen tot mijn beschikking en toch heb ik moeite om die paar kilo kwijt te raken.”

Dus eigenlijk hetzelfde als Linda de Mol de afgelopen jaren: een enorme sportschool aan huis, een personal trainer, maar geen drive?
“Precies. Ik hoor het mensen nog zeggen: ‘Ja, met zo’n sportruimte en een personal trainer kan ik het ook’. Maar zo werkt het helaas niet. Er zit een verschil tussen alles tot je beschikking hebben en het hebben van een drive of motivatie. Wie herkent het niet: je schaft een loopband aan voor thuisgebruik of een ander fitnessapparaat, maar het eindigt altijd op de zolder of als een kledingophanger. Dat is eigenlijk precies hetzelfde. Je hebt de mogelijkheid, maar als de motivatie ontbreekt, maak je er geen gebruik van. Daarom snap ik als geen ander dat Linda haar volgers heeft gevraagd om mee te doen aan haar afslankpoging. Je haalt enorm veel kracht uit dingen samen doen. Dat is ook de reden dat ik mij op social media kwetsbaar heb opgesteld en heb geroepen: ‘Ik ben afslankcoach en ik heb hulp nodig.’ Want ik ben ook maar een mens.”

En, die noodkreet: helpt die?
“Zeker. Ik ben in drie weken al drie kilo kwijt, maar ik wil er nog vijf kilo af. Mijn doel is om te eindigen op 59,9 kilo en smashing de 40 in te gaan. Voor één keer die ‘vijf’ op de weegschaal zien lijkt me heerlijk.”

Maar dan ben je toch helemaal niet te zwaar?
“Dat klopt ook, maar ik voel mij nu eenmaal beter als ik slanker ben. Toen ik bij RTL Late Night zat en vertelde dat mijn BMI goed is, maar ik er wel nog vijf kilo af wil hebben, kreeg ik een berg kritiek over me heen. Daar schrok ik enorm van. Onzin, vonden ze het, dat ik nog meer wilde afvallen. Ik snap dat commentaar niet, want ik behoud gewoon een gezond BMI, maar verschuif het alleen iets meer. We mogen als vrouw alles doen om ons mooier te voelen. Ik voel me mooier met make-up, met mijn haren gestyled, mooie kleren aan… en ja, ook met wat kilo’s minder.”

Meer over Rachel, haar verhaal en afslankstudio lees je hier op haar persoonlijke blog.

SNACKS | INTERVIEW | LINDA.LIJNT

Bron: Rachel Hulshof | Foto: Rachel Hulshof

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Désirée MommersDésirée Mommers

Als ik 59,9 Kg weeg met mijn 1,76 m nemen ze me op in een kliniek.

Meer LINDA.lijnt

Meest gelezen

Meer LINDA.lijnt

Lees dit ook even

Meer LINDA.lijnt

Please update your browser