Advertorial

LINDA.LAB: Hoe poetst de 'slimme' elektrische tandenborstel van Oral-B?

LINDA.LAB: Hoe poetst de 'slimme' elektrische tandenborstel van Oral-B?

Tandenexpert Oral-B heeft een nieuw paradepaardje: de Genius 9000. Een elektrische tandenborstel die plekjes zou poetsen die je zelf niet eens ziet. Tijd voor een testpanel.

| Justine Wouterson

Hoe poetst dit ‘genie’ nu echt?

Technisch hoogstandje
De Genius 9000 is een ‘slimme’ tandenborstel. Hij combineert positiedetectie-technologie met een poetsdruk-sensor en een professionele timer, waardoor je nooit meer een plekje overslaat. Plus je poetst nooit meer te hard én je geeft iedere zone van je gebit de juiste hoeveelheid aandacht. Het apparaat is gekoppeld aan een app, waarmee je onder meer het poetsen kunt timen. Ondertussen komen er weetjes, nieuws en het weerbericht voorbij. Viel deze moderne poetser bij onze testers in de smaak?

Schoner dan ooit
Ja, over het algemeen is het panel erg enthousiast over de Genius 9000, waarmee je poetst zoals een tandarts dat het liefst ziet. Zo waren zij het er unaniem over eens dat de nieuwe Oral-B tandenborstel hun tanden veel grondiger poetst en dat hun tanden opvallend schoner worden dan met hun vorige tandenborstel. “Mijn mond voelt erg fris, ook tussen mijn tanden voelt het schoon en glad aan”, aldus één van de enthousiaste testers.

Moderne mondverzorging
In de kop van de tandenborstel zit de Smart Ring, die rood kleurt wanneer je te hard poetst. Een topfunctie, vindt het overgrote deel van ons testpanel: “Wat een mooi alarm om niet juist gebruik subtiel te melden.” De positiedetectie-technologie, die probleemzones in je gebit herkent en aangeeft welke stukken extra goed gepoetst moeten worden, noemt één van de testers een ‘moderne meerwaarde’.

Poetsroutine anders én beter
Onderzoek van Oral-B toont aan dat 80 procent van de poetsers te weinig tijd besteedt aan het poetsen van minimaal één zone in de mond. Dankzij de Genius 9000, waarvan de batterij indrukwekkend lang meegaat, is dat voorgoed voorbij. Tachtig procent van de testers geeft aan dat haar poetsroutine veranderd is sinds het gebruik met de nieuwe topper van Oral-B. “Ik poets nu minder hard en zeker twee minuten.” Een ander vertelt: “Ik poets door tot de detector zegt dat alles schoon is, soms dus langer dan 2 minuten.”

‘WAT EEN FIJN APPARAAT’
De Genius 9000 zelf wordt enorm goed beoordeeld: 100 procent van ons panel is tevreden over de tandenborstel. Het is de app die minder in de smaak valt. “Het is een heel fijn apparaat – hij is gebruiksvriendelijk, bespaart tijd en is effectief, maar we hebben wel het gevoel dat je extra betaalt voor de app en andere snufjes welke we niet gaan gebruiken.”

Dikke voldoende
De Genius 9000 scoort wel een prachtig rapportcijfer: een 7,5. Ook zegt het volledige panel de nieuwe tandenborstel van Oral-B aan te zullen raden aan vrienden en familie.

Benieuwd? Kijk hier voor meer informatie over de Genius 9000 elektrische tandenborstel van Oral-B.

LINDA.LAB | ADVERTORIAL

Bron: LINDA.LAB | Foto: Oral-B

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Simone WesselsSimone Wessels

Gebruik hem nu een week via Tandenborstel.com en hij werkt echt super! Je voelt duidelijk verschil met zijn voorgangers en hij gaat wel twee keer zo lang mee. Ik poets nu 14 dagen op 1 laadbeurt.

Meer LINDA.lab

Grijp je beste vriendin bij d'r lurven en test samen een vierdaagse TUI-vakantie in Valencia
Advertorial

Grijp je beste vriendin bij d'r lurven en test samen een vierdaagse TUI-vakantie in Valencia

Stel je even voor: jij en je beste vriendin, samen vier dagen op vakantie, naar een plek waar praktisch altijd de zon schijnt. En dat alles dan óók nog eens voor jullie betaald wordt. 

Meest gelezen

Zo stofzuig je makkelijk je huis zonder gedoe met dat irritante snoer
Advertorial

Zo stofzuig je makkelijk je huis zonder gedoe met dat irritante snoer

Stofzuigen is niet ieders favoriete klusje, laat staan als dat snoer steeds ergens achter blijft haken. Maar dankzij de snoerloze stofzuiger van Bosch is dat nu opgelost.

Lees dit ook even

Please update your browser