Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

LINDA.boeken

Literatuur in een luciferdoosje

Literatuur in een luciferdoosje

Een boek zo groot als een luciferdoosje: kunstenares Elisa Pesapane maakte er maar liefst vier. En dat zijn  niet zomaar boekjes, maar unieke literaire verhalen van Louis Couperus, Arnon Grunberg, Kader Abdolah en Nelleke Noordervliet. Elisa illustreerde de verhalen. 

| Hanneke Mijnster

Mijn werk is nauw verbonden met literatuur, ik haal er veel inspiratie uit. Dat deze auteurs mee wilden werken vind ik een enorme eer, vertelt Elisa trots.

Carte blanche
Het begon allemaal met de tentoonstelling van ‘Couperus en de Oudheid’ in het Rijksmuseum van Oudheden, die begeleid werd met het tekenwerk van Elisa. Zo ontstond het idee om een Matchboox van Couperus te maken. Dat viel in de smaak en daarom kreeg Elisa carte blanche om nog drie boekjes als luciferdoosjes te vullen. Elisa: Ik koos voor vier korte verhalen die zich allemaal afspelen in het buitenland. Tekst en beeld vormen samen een geheel en bevatten ook portetten van de schrijvers, die als verteller, toeschouwer en figurant meelopen in hun eigen verhaal.

Collectie
Arnon Grunberg en Nelleke Noordervliet schreven speciaal voor deze gelegenheid een verhaal, Kader Abdolah gaf de kunstenares vrije keuze uit zijn oeuvre. Een mooie collectie – Matchboox noemde ‘m de Elisa Pesapane Collection – die het ongetwijfeld goed doet onder de kerstboom.

De broekzakboekjes zijn nu te koop voor € 6,95 per stuk of € 24,95 voor een box van vier. 

Schermafbeelding 2014-12-05 om 15.42.38

Schermafbeelding 2014-12-05 om 15.43.35

Schermafbeelding 2014-12-05 om 15.44.02

 

 

SNACKS | LINDA.BOEKEN

Bron: Uitgeverij Matchboox

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer LINDA.boeken

Lees dit ook even

Please update your browser