Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

Mama is Ziek

Liv (7) laat zien wat chemo met haar zieke moeder doet: 'Ze is een beetje chagrijnig'

In de LINDA.tv-serie ‘Mama is Ziek’ volgen we de jonge Liv (7), die vlogt over haar moeder Anouk (37) die kanker heeft. In de vlog van deze week laat Liv zien wat de impact van chemo op haar moeder is.

| Marloes van Wijnen

Anouk: “Ik word er bloedchagrijnig van.”

Op vakantie

In deze aflevering gaat Liv samen met haar vader, moeder en broertje op vakantie naar Duitsland. Daar mag haar moeder niet in het zwembad, omdat ze dan ziek wordt. Wel gaat ze met Liv mee, die dol is op zwemmen. Aan de rand van het zwembad draagt Anouk voor het eerst geen petje. En dat is wennen voor zowel Anouk als Liv. Vooral als het drukker begint te worden in het zwembad, is Liv veel bezig met de reacties van andere mensen op het kale hoofd van haar moeder.

Lees ook
Liv (7) ontmoet andere kinderen van ouders met kanker in het ziekenhuis

Impact van chemo

Eenmaal weer terug van vakantie moet Anouk er weer aan geloven: ze moet naar het ziekenhuis voor de zoveelste chemo. Gelukkig is het haar laatste, want ze is helemaal klaar met de bijwerkingen. Zo wordt ze bijvoorbeeld erg chagrijnig van de therapie. “En dat is ook zielig voor de kinderen, als je de hele dag loopt te katten en te doen, maar dat gaat ook niet anders op dat moment. Dat wil je niet, maar dat doe je wel.”

Een nieuwe aflevering van Mama is Ziek verschijnt elke woensdag om 17.00 uur op LINDA.tv.

VIDEO'S | SNACKS | LINDA.TV | MAMA IS ZIEK

Bron: LINDA.tv | Foto: LINDA.tv

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

alle afleveringen

Please update your browser