Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

Mama is Ziek

De 7-jarige Liv vlogt over haar moeder die borstkanker heeft: 'Ik vind het stom'

In de nieuwe LINDA.tv-serie ‘Mama is Ziek’ vlogt de 7-jarige Liv over haar moeder Anouk (37), die vorig jaar de diagnose borstkanker kreeg.

| Marloes van Wijnen

Liv: “Dat was wel even schrikken.”

Mama is Ziek

Per jaar horen 75.000 kinderen dat hun vader of moeder kanker heeft. Het overkwam ook Liv. Haar moeder Anouk heeft borstkanker. Er werd een tumor bij haar verwijderd, waarna ze startte met chemotherapie, gevolgd door een periode van bestralingen en injecties.

Vlogs van dochter Liv

In haar vlogs voor LINDA.tv laat Liv zien hoe het is om een moeder te hebben die kanker heeft. Zo vertelt ze in deze eerste video over het moment waarop haar ouders haar het slechte nieuws vertelde, en laat ze zien hoe het haar van haar moeder wordt afgeschoren. “Ik vind het stom”, aldus Liv.

Kinderen én kanker hebben

Maar ook Anouk zelf komt aan het woord. “Kinderen hebben, zo jong zijn en kanker hebben, vind ik echt een beetje een strijd in een strijd. Ik zeg altijd tegen Liv: ‘We moeten even één rotjaar hebben, zodat ik jou en ook jouw kindjes straks kan zien opgroeien.'” Bekijk de eerste vlog van Liv boven dit artikel.

Lees ook
Liannes moeder overleed aan de gevolgen van borstkanker: ‘De woorden ‘tot morgen’ werden een vaarwel’

Meer video’s zien? Ga dan naar LINDA.tv.

VIDEO'S | NIEUWS | LINDA.TV | MAMA IS ZIEK

Bron: LINDA.tv | Foto: LINDA.tv

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

alle afleveringen

Please update your browser