Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

Mama is Ziek

Liv (7) heeft het moeilijk met de ziekte van haar moeder en praat daarover op school

In de LINDA.tv-serie ‘Mama is Ziek’ volgen we de zevenjarige Liv, die vlogt over haar zieke moeder Anouk (37). Deze week vertelt Liv dat ze met iemand praat over haar zieke moeder.

| Marloes van Wijnen

Maar er wordt ook een feestje gevierd thuis.

Iets te vieren

Anouk heeft iets te vieren, want haar laatste chemo is achter de rug. Samen met familie en vrienden gaan ze lunchen, en daar horen natuurlijk cadeautjes bij. Liv laat die van haar aan haar kijkers zien. “Het is een fles, en er zit een briefje in met confetti.” Op dat briefje heeft Liv een tekstje voor haar moeder geschreven. “Een soort verjaardagskaart, maar dan ietsjes extra, ietsjes liever.”

Lees ook
Liv (7) laat zien wat chemo met haar zieke moeder doet: ‘Ze is een beetje chagrijnig’

Praten over zieke moeder

Maar de week van Liv is helaas niet alleen maar leuk. Zo staat ze ook stil bij de ziekte van haar moeder, waar ze best veel moeite mee heeft. Daarom heeft ze de afgelopen tijd met een contactpersoon op school daarover gepraat, vertelt ze in de vlog. “Dat had mijn moeder geregeld.” En dat helpt Liv. Over het omgaan met de situatie zegt ze nu: “Ik denk dat ik het al beter kan.”

Een nieuwe aflevering van Mama is Ziek verschijnt elke woensdag om 17.00 uur op LINDA.tv.

VIDEO'S | SNACKS | LINDA.TV | MAMA IS ZIEK

Bron: LINDA.tv | Foto: LINDA.tv

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

alle afleveringen

Please update your browser