Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

Hollandsche Huiskamers

Trollen, goblins en insecten: in de huiskamer van Ineke blíjf je rondkijken

Deze keer in LINDA.tv’s ‘Hollandsche Huiskamers’ zien we hoe Ineke het binnen helemaal in haar eigen stijl heeft ingericht.

| Erik van Dam

De fantasie staat centraal: bijna alles wat je ziet heeft Ineke zelf gemaakt.

Trollen

Het begon met een paar zelfgemaakte dikke trollen, legt Ineke uit. Daarna kwamen de dunne trollen en vervolgens de goblins. Uiteindelijk werden die weer aangevuld met insecten en een collectie bijzondere bustes. Ze sieren de planken, vullen de kasten en leuken de meubels op die rond Ineke staan in haar woonkamer. Het geeft de kamer een compleet eigen gezicht.

Uit de buurt

De bijzonder gevormde meubels komen uit de buurt. “Ik ben niet van het winkelen, maar iemand had het gezien. Toen ben ik eens gaan kijken en ik was er meteen helemaal weg van. Nu zie je het heel veel, maar ik heb het hier al meer dan twintig jaar staan.”

Lees ook
Lékker hond-bestendig: een Hollandse huiskamer vol Japanse Spaniëls

Dertig uur per creatie

De fantasiefiguren om haar heen heeft ze stuk voor stuk zelf gemaakt. Er zijn behoorlijk wat uren werk in gaan zitten. “De kleintjes die daarboven staan: dertig uur per creatie. De insecten daar beneden hebben wel 150 tot 200 uur werk gekost. En met die lamp ben ik twee jaar bezig geweest.”

VIDEO'S | SNACKS | TV | LINDA.TV | HOLLANDSCHE HUISKAMERS

Bron: LINDA.tv | Foto: LINDA.tv

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

alle afleveringen

Please update your browser