Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

De spiegel en ik

Sikira kwam in één jaar 14 kilo aan, maar barst van het zelfvertrouwen

In deze aflevering van ‘De Spiegel en Ik’ van LINDA.tv zien we hoe Sikira (24) naar zichzelf kijkt. In een jaar tijd kwam ze 14 kilo aan, maar dat heeft niets gedaan met hoe ze over zichzelf denkt.

| Erik van Dam

Mede door haar afkomst heeft Sikira geleerd dat het er niet toe doet hoe je eruit ziet.

De Spiegel en Ik

Sikira houdt van mode, leest er veel over en shopt graag. Haar rondingen verbergt ze niet. “In al mijn outfits komt dat wel terug; het vrouwelijke komt altijd naar voren. Maar ik heb niet één stijl. Ik houd er gewoon van om dingetjes te veranderen, in mijn kleding en in mijn haar. Ik ben er trots op, maar soms is het veel werk.”

Loslaten

Vroeger was Sikira erg bezig met hoe ze eruit zag. Ze wilde afvallen en slanker zijn. Dat heeft ze inmiddels wel los weten te laten. “Het is een proces geweest. Als kind word je beïnvloed door anderen. Alles is wit, heel erg wit. En als je daar dan als jong, donker meisje niet aan kunt refereren… Toch heb ik me nooit onzeker gevoeld. Ik sta stevig in mijn schoenen en heb mijn woordje klaar.”

Ghana

Sikira heeft een Nederlandse moeder en een Ghanese vader. Als ze in het land van haar vader is, merkt ze dat mensen anders naar elkaar kijken. “Het gaat er daar niet om hoe je eruit ziet, maar wie je bent. Ik was daar laatst en zag een vrouw met wat baardhaar. Niemand keek op of om naar haar. Mijn zusje en ik wel: hé, die heeft wat haar. Ik vind het zo mooi dat je daar gewoon wordt geaccepteerd zoals je bent.”

Bekijk de video bovenaan deze pagina. Nog meer video’s zien? Meld je aan bij LINDA.tv voor meer originele video’s en LINDA.tv-programma’s.

Lees ook

Minke over de weg naar zelfacceptatie: ‘Ik ben heel stoer gaan doen’

VIDEO'S | SNACKS | LINDA.TV | DE SPIEGEL EN IK

Bron: LINDA.tv | Foto: LINDA.tv

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Whiskey WonkaWhiskey Wonka

Wauw wat een krachtige en prachtige vrouw ben jij Sikira. Hoe je in het leven staat! Om een voorbeeld aan te nemen.Heel inspirerend hoe men in Ghana naar elkaar kijkt, deden we dat hier ook maar. Bedankt voor jouw verhaal.

alle afleveringen

Please update your browser