Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

Backstagevideo

Deze bekende vrouwen geven hun mening over #MeToo: 'Flirten moet gewoon kunnen'

LINDA.165 ‘LEKKER BLIJVEN FLIRTEN’ staat in het teken van #MeToo. In deze backstagevideo vertellen bekende vrouwen hoe zij over de #MeToo-beweging en de nasleep daarvan denken.

| Boris Lemereis

Linda de Mol zelf, bijvoorbeeld: “Ik hoop dat mannen zich nu voortaan twee keer bedenken, omdat ze nu weten dat je er niet mee wegkomt.”

Lees ook
Who run the world? Deze vrouwen vervingen hun van #MeToo verdachte mannelijke collega’s

Doofpot

Naast Linda geven ook Sophie Hilbrand, Saskia Noort, Zarayda Groenhart, Katja Schuurman, Lilianne Ploumen, Antoinnette Scheulderman en Bobbi Eden (allemaal present in LINDA.165) hun mening. Saskia Noort vertelt bijvoorbeeld dat ze blij is dat nu zo openlijk over seksuele intimidatie gepraat wordt. “Omdat ik zelf 35 jaar geleden zoiets heb meegemaakt. Toen was er ook wel aandacht voor, maar dat werd allemaal in de doofpot gestopt.”

Keerzijde

Tegelijkertijd wordt er ook gepraat over de keerzijde. Bijvoorbeeld over het feit dat veel vermeende daders al in de media werden veroordeeld, in plaats van in de rechtszaal. En we moeten niet te preuts worden. Katja Schuurman: “Flirten moet gewoon kunnen. Het is belangrijk dat we niet doorslaan naar een samenleving waarin je niks meer durft te proberen.” Dat sluit weer helemaal aan bij de titel van LINDA.165: ‘Lekker blijven flirten’.

VIDEO'S | BACKSTAGE | NIEUWS | TV | ALLES OVER LINDA. | #METOO | BACKSTAGEVIDEO | LINDA.165 LEKKER BLIJVEN FLIRTEN

Bron: LINDA.tv | Foto: LINDA.tv

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Edward PietersEdward Pieters

Beste Saskia, dank voor je uitgebreide column. Je sluit af met een opmerking dat het recht op sex niet bestaat. Dat zijn wij - twee al veel te lang veel te monogame mannen van 40 - niet met jou eens. En we leggen je graag uit waarom.Tegenover ieder recht staat een plicht. Ik heb recht op salaris, mijn werkgever heeft de plicht dat te betalen. Ik heb recht op huurgenot, mijn verhuurder de plicht dat te verschaffen. Die zijn duidelijk. En eens, toch?Tegenover iedere plicht, staat een recht. Ik heb de plicht mij aan de wet te houden, maar heb het recht op bescherming van diezelfde wetten. Ik heb de plicht mijn kinderen te onderhouden, maar ook het recht om ze op te voeden en te verzorgen. Ook duidelijk. En eens, toch?Volgende categorie: ik heb ook recht op onderdak, gelijke behandeling, en werk. Maar ik kan niet bij ieder huis aanbellen en de woning claimen, elke agent aanschieten om gelijke behandeling af te dwingen of een willekeurig bedrijf bellen om een baan te verlangen. Nee, dit soort rechten zijn abstracter. En in die categorie valt het recht op sex ook. Als man is dat recht natuurlijk niet afdwingbaar jegens elke willekeurige vrouw. Maar wel bij iedere vrouw die daar ook toe bereid is. En het is hier waar jouw conclusie spaak loopt. Veel vrouwen, heel veel vrouwen, ook onze vrouwen, menen namelijk dat hun mannen, alle bezette mannen, en wij dus ook, de plicht hebben om geen sex te hebben met andere vrouwen. Zonder daar tegenover het recht van die man op sex met zichzelf te stellen, anders gezegd hun eigen plicht die sex te verschaffen. Anders gezegd: veel vrouwen menen het recht te hebben om niet bedrogen te worden zonder de plicht te aanvaarden de sex te verschaffen waar de man in abstracte zin recht op heeft. Als je die sex niet wenst te verschaffen omdat de man daar “geen recht op heeft”, moet je consequent zijn, en hem ook niet langer houden aan zijn plicht alleen jou te zullen begeren. Dus of monogamie met recht op sex of een open relatie. Jouw eenvoudige conclusie dat het nu aan de man is om zich aan te passen lijkt ons niet juist. Zowel iedere man, als iedere vrouw in een monogame relatie, zal zich aan moeten passen. Dat zal een hoop (sexuele) frustratie, en naar wij verwachten veel onnodige intimidatie, wegnemen. En zolang dat niet gebeurt, is #Metoo een verloren zaak.We zijn benieuwd naar je reactie, en smachten ondertussen naar de dag dat ons rechtop sex - niet te verwarren met recht op sex - wordt gegund, hetzij door onze eigen vrouwen, hetzij door een ander. Groeten.

alle afleveringen

Please update your browser