LINDA.GEEFT KORTING

Je smelt lekker weg: 5 x hemelse ijsrecepten mét een ijsmachine

Je smelt lekker weg: 5 x hemelse ijsrecepten mét een ijsmachine

Het blijft voorlopig nog lekker warm en daar kunnen we niks aan doen. Maar we kunnen het zeker wel beter voor je maken, namelijk met deze verrukkelijke recepten voor in de ijsmachine.

| Anneloes Schohaus

Deze recepten maak je natuurlijk het best met de Boretti ijsmachine van LINDA.GEEFTKORTING en die vind je hier.

1. Vanille-kersen roomijs

Voor dit overheerlijke ijs (acht porties) heb je het volgende nodig: 500 ml volle room, 250 ml melk, 150 gram suiker, 1 eetlepel vanille extract, 1 theelepel amandelextract en 300 gram verse kersen zonder pit en gehalveerd.

Bereidingswijze

Meng eerst de room, melk en suiker in een kom totdat de suiker helemaal is opgelost. Roer vervolgens het vanille- en amandelextract erdoor en voeg de kersen toe. Giet het mengsel in de ijsmachine. Check de gebruiksaanwijzing van de Boretti ijsmachine voor de beste draaitijd voor je ijs. Gooi het mengsel vervolgens over in een bak die diepvriesproof is en vries het hemelse ijs minstens twee uur in voordat je het opdient.

Vanille-kersen roomijs LGK

2. Pindakaasijs

De volgende ingrediënten heb je nodig voor een halve liter verrukkelijk pindakaasijs: 90 gram pindakaas, 60 gram suiker, 250 ml melk, 200 ml slagroom, 50 gram chocolade en 50 gram pinda’s (gezouten of ongezouten, wat je zelf lekker vindt.)

Bereidingswijze

Doe de melk, de pindakaas en het suiker samen in een kleine pan op het vuur. Wanneer de pindakaas en de suiker gesmolten zijn, giet je het mengsel bij de koude slagroom en meng je het door elkaar. Je kan de substantie een nachtje laten koelen in de koelkast, maar je kan het ook gelijk in de ijsmachine gooien. Laat het ijs 40 minuten draaien tot het er lekker romig uitziet. Om het helemaal af te maken, voeg je de grof gehakte chocolade en pinda’s toe. Serveer het ijs meteen of zet het nog even in de vriezer. Tada.

Pindakaasijs LGK

3. Aardbeiensorbetijs met limoen

Dit is wat je nodig hebt: 500 gram aardbeien, 250 ml water, 125 gram suiker en twee limoenen.

Bereidingswijze

Breng eerst de suiker en het water in een pannetje aan de kook. De suikerstroop is klaar als de suiker helemaal is opgelost. Wanneer je de aardbeien gewassen en gesneden hebt, pureer je ze glad met een staafmixer. Pers vervolgens de limoenen uit en voeg het sap toe aan het aardbeienmengsel. Voeg de suikerstroop erbij en meng het door elkaar. Laat het aardbeienmengsel minimaal een uur – liever een nacht- koelen in de koelkast. Hierna kan je de substantie 40 minuten laten draaien in de ijsmachine. Het ijs is klaar wanneer je er bollen van kunt maken, dus check het goed. Als het ijs te zacht blijft, kan je het in de vriezer zetten. Haal de aardbeiensorbet een kwartier van tevoren uit de vriezer voor het lekkerste effect en geniet.

Aardbeiensoftijs LGK

4. Tropisch ananassorbetijs met rum

Voor deze tropische lekkernij heb het volgende nodig: 1 rijpe ananas, 100 ml water, 200 à 250 gram witte basterdsuiker (houd 50 gram apart), 1 ei, 4 eetlepels gezeefd citroensap (was deze goed van tevoren), 2 eetlepels bruine rum en een snufje zout.

Bereidingswijze

Maak de ananas schoon, snijd het vruchtvlees in stukken en verwijder de harde stukken. Verwarm vervolgens een pannetje met water en gooi de suiker erbij. Ananassen kunnen soms wat aan de zoete kant zijn, dus proef het even voordat je alle suiker in de pan gooit. Doe de siroop in een kan wanneer de suiker is opgelost en laat het even afkoelen. In de tussentijd pureer je de stukken ananas tot een dikke vloeibare massa en klop je het eiwit met een snufje zout tot een schuimige substantie. Voeg de overige 50 gram suiker toe en blijf roeren. De meringue is klaar als je een messnede blijft zien in het schuim.

Vervolgens roer je het citroensap, de rum en de suikerstroop door de ananaspuree. Schep daarna een paar lepels ananaspuree door de meringue, zodat het wat soepeler wordt om vervolgens het hele meringuemengsel bij de ananaspuree te gooien. Schep het goed door. Nu is het klaar voor de ijsmachine. Kijk in de gebruiksaanwijzing van de Boretti ijsmachine voor de beste draaiduur. Het ijs is klaar wanneer het aanvoelt als softijs. Een laatste tip: Voeg niet te veel alcohol toe aan ijs, dan bevriest het namelijk minder goed.

Ananassorbetijs LGK

5. Pistache-ijs

Dit hemelse pistasche-ijs maak je met de volgende ingrediënten: 85 gram gepelde pistaschenoten, 400 ml melk, 2 eetlepels maïzena, 90 gram kirstalsuiker en 1 theelepel vanille-extract.

Bereidingswijze

Start met het fijnmalen van de pistachenootjes. Meng ze daarna met 100 ml warm water en mix ze samen tot een crème. Roer vervolgens 100 ml melk, de maïzena en de suiker door elkaar. Brengt 300 ml melk in een pak aan de kook en voeg het maïzenamengels eraan toe. Laat de substantie ongeveer 5-10 minuten zachtjes koken totdat het een dikker mengsel wordt. Als het zover is, laat je het mengsel even afkoelen en voeg je daarna de pistachecrème en het vanille-extract toe. Zet het in de koelkast en laat het goed koud worden. Daarna kan het in de ijsmachine. Check voor dit recept ook even de gebruiksaanwijzing van de Boretti ijsmachine voor de juiste draaitijd. En smullen maar.

Pistache-ijs LGK

Lees ook
Dankzij deze topaanbiedingen begin je zo een ijssalon aan huis

De zon schijnt en daarom geeft LINDA. korting op de fijnste producten in onze shop. Neem hier snel een kijkje.

SNACKS | ETEN & DRINKEN | LIFESTYLE | LINDA.GEEFT KORTING

Bron: All Recipes / Uit Paulines Keuken / Culy / Okokorecepten | Foto: LINDA.GEEFTKORTING / Getty Images / Pexels / Unsplash

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer LINDA.GEEFT KORTING

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser