Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

LINDA. 15 jaar

Antoinnette Scheulderman over interviewen voor LINDA.: 'Justin Timberlake was echt een lul'

Antoinnette Scheulderman over interviewen voor LINDA.: 'Justin Timberlake was echt een lul'

Journalist Antoinnette Scheulderman heeft talloze interviews voor ‘LINDA.’ voorbereid en geschreven, allemaal even mooi. En hoewel veel interviews prima verliepen, zaten er ook ietwat ‘bijzondere’ gesprekken tussen.

| Jorieke van Noorloos

Na vijftien jaar LINDA. blikken we samen met Antoinnette terug op de opvallendste.

Hoe het allemaal begon

In 2005 begon de journalist met freelancen en belandde een paar jaar later bij Mood for Magazines, de uitgeverij van LINDA.. “Ik kende Jildou (van der Bijl, hoofdredacteur van LINDA., red.) via Nieuwe Revu en zij had gehoord dat ik was gaan freelancen. Ze belde me op met de vraag of ik voor La Vie en Rose wilde schrijven, dat ook bij Mood for Magazines zat. Dat blad bestaat inmiddels niet meer, maar daarna ben ik voor LINDA. gaan werken.”

En meer…

Antoinnette maakt echter niet alleen de interviews voor het blad, ook heeft ze een tijdje het LINDA.tv-programma ‘De Mobiel Van…’ gepresenteerd (bekijk een aflevering hieronder), interviewt ze Linda de Mol ieder jaar op het LINDA.festival en is ze één van de mensen die Linda helpt bij het voorbereiden van haar Linda’s Zomerweek-gesprekken. “Ik zeg wel eens voor de grap tegen Linda dat ze nog niet mag stoppen met werken, omdat zij mijn hele hypotheek financiert.” Maar welke interviews zijn Antoinette nu het meest bijgebleven?

Bekijk hier de aflevering van ‘De Mobiel Van…’ met Linda de Mol:

1. Melinda Gates

“Bill en Melinda Gates zijn twee van de rijkste mensen op de wereld, maar doen zelden interviews”, vertelt Antoinnette. “Dat ik haar vijftig minuten mocht spreken, was dan ook heel uitzonderlijk.” De journalist is zelf gewend om zo’n twee uur met iemand in gesprek te gaan. “Ik moest van tevoren ook met een van haar personal assistants praten of het wel zou klikken. Uiteindelijk hadden we een leuk gesprek. Normaal begin ik een interview met wat smalltalk, maar zij kwam binnen en zei gelijk: “Let’s start, okay, first question.” Ik vond het heel bijzonder om haar te spreken, omdat zij en haar man meer dan de helft van hun inkomen aan goede doelen schenken. Natuurlijk, ze zijn heel rijk, maar als je zoveel geld hebt, ben je niet verplícht om zoiets te doen.”

melinda gates door enst coppejans

Foto: Ernst Coppejans

2. Adriaan van Dis

“We waren bij LINDA. net begonnen met het ‘extra’ interview, wat inhoudt dat je dan maar met één iemand een gesprek hebt”, gaat Antoinnette verder over haar interview met Adriaan van Dis. In het blad stonden toen al wel de lange dubbelinterviews, die nu nog steeds iedere maand terugkomen. “Ik vond het toen een mooi signaal dat we bij LINDA. niet alleen tv-sterren spreken, maar ook serieuzere gesprekken met schrijvers doen. Ik keek vroeger altijd naar Adriaan van Dis, als interviewer op televisie, dus het was wel grappig om hem dan nu zelf te spreken.”

adriaan van dis blommers/schumm

Foto: Blommers/Schumm

3. Ronald & Frank de Boer

“Ik sprak met Frank in Monnickendam en met Ronald in Qatar, waar hij me met zijn spiksplinternieuwe auto kwam ophalen. We reden toen naar zijn grote huis dat bij een rivier zat en waar hij zijn eigen boot had. De mannen zijn tweeling, wonen allebei in een totaal andere omgeving, maar hadden bijna dezelfde inrichting omdat Franks toenmalige vrouw Helen beide huizen had ingericht. Dat vond ik wel bijzonder om te zien. In Qatar ben ik samen met Ronald en de fotografen nog naar een feestje bij iemand thuis geweest en hebben we in een rooftopbar samen wat gedronken. De volgende dag wilde een van zijn kinderen patat. Nou, dat ging Ronald wel even met zijn boot halen bij een hotel. Ik heb na een tijdje naar hem op die boot geroepen dat we nú wel het interview moesten gaan doen, want anders was ik voor niets naar Qatar gegaan, haha.”

ronald de boer, jose van niele

Foto: Ronald de Boer, Jose van Riele

frank de boer, jose van riele

Foto: Frank de Boer, Jose van Riele

4. Justin Timberlake

“Voor Justin Timberlake ging ik naar Parijs en kreeg ik maar dertien minuten met hem. Voor hem heel veel, voor mij heel weinig natuurlijk. Het klikte tussen ons alleen voor geen meter, dus toen voelde die tijd wél lang. Ik interviewde hem voor de rubriek ‘Leuke Man’, maar als ik nu weleens zijn muziek hoor, denk ik: wat een lul is het ook. Hij was enorm chagrijnig en later hoorde ik van zijn PR-mensen dat ‘ie het heel druk had gehad. Ondanks dat je bekend bent, moet je je gewoon respectvol naar anderen gedragen, vind ik. Ik spreek vaak met bekende mensen, maar ben niet zo snel onder de indruk.”

Foto: ANP

5. Chris Noth

“Ik moest heel vroeg op om Chris Noth, bekend als Mr. Big, te interviewen in Londen. Sex and The City, waar hij in speelt, was net afgelopen, dus dat was toen nog een heel ding. Aan het begin van het interview was hij heel knorrig, maar ineens sloeg hij als een blad aan een boom om en werd hij heel openhartig. Hij kwam ook steeds dichterbij, was echt coming on to me, zeg maar. Na een tijdje klopten de PR-mensen op de deur of we al klaar waren, maar hij liet het gesprek nog langer duren. Dat kwam mij natuurlijk wel goed uit. Hij wilde na afloop nog wat met me gaan drinken in een hotelbar, maar dat heb ik vriendelijk afgeslagen.”

Chris Noth, Biotherm Homme Canada

Foto: Biotherm Homme Canada

6. L’HOMO.

“Ik heb alle mannen die op de laatste cover van L’HOMO. staan geïnterviewd, en ik schrok ervan dat zij vertelden dat er nog veel homofobie is in Nederland. We zijn volgens hen weinig opgeschoten, eerder zelfs achteruitgegaan. Zo durfden sommigen tien jaar geleden nog wel met hun man hand in hand over straat te lopen, maar nu niet meer. Die conclusie van de interviews had ik niet voorzien, maar laat wel zien hoe belangrijk het blad is en dat we L’HOMO nog minstens tien jaar moeten maken.”

marc de groot l'homo

Foto: Marc de Groot

7. Binnenkort

“Ik ben vorige week met Jildou naar New York gevlogen en daar heb ik het interview gedaan dat voor mij by far het spannendst en interessantst was. Ik mag er helaas nog niets over zeggen, maar je zal het op de decembercover van LINDA. zien verschijnen.”

Lees ook
15 x toen deze bekende mannen nog als ‘jongens’ in LINDA. stonden

Een interview van Antoinnette gemist? Via deze link kun je LINDA.’s tot een jaar na verschijningsdatum nabestellen.

NIEUWS | INTERVIEW | LINDA. 15 JAAR

Bron: LINDAnieuws | Foto: Marc de Groot

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer LINDA. 15 jaar

Lees dit ook even

Please update your browser