Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

Advertorial

Zo maak je van een rommelhok de ultieme chillplek

Wie heeft ’t niet: een ruimte die eigenlijk alles in zich heeft een ultieme chillplek te worden, maar die toch altijd een beetje volgepropt blijft met zooi. De designers van ‘Designdroom’ weten daar wel raad mee.

Bij de opdracht rommelhokken tot chillplekken te transformeren, trokken zij alles uit de kast. Maar of het genoeg is om in de competitie te blijven..?

Superspannende afvalrace

In de video van deze week zien we dat de designers van Designdroom wel van wanten weten als het gaat om ultiem chillen. Interior designer van IKEA, Lotte, neemt je mee achter de schermen van de bloedstollend spannende afvalrace Designdroom en laat je zien hoe designers invulling gaven aan het woondilemma van de week: rommelhokken omtoveren tot toffe relaxplekken. Welke woonbox maakt het meest indruk op de jury en welke designer moet naar huis? Dat zie je elke woensdag in Designdroom om 21.30uur op SBS6.

Richting aangeven

In de video krijg je handige tips, bijvoorbeeld voor je vloer: trek je vloer door op de muur – superleuk, of let op de richting waarop je de vloer legt. In de lengte of juist in de breedte maakt een wereld van verschil. En hang je kasten eens een beetje speels op, met af en toe wat ruimte ertussen. Geeft een enorm ruimtelijk effect.

Opbergen die handel

Maar daarnaast zijn er nog veel tips voor een goede chillplek: te beginnen bij lekkere bank natuurlijk. Die moet in elk geval groot zijn, want chillen doe je zelden alleen. Fijne fauteuil erbij, en klaar is Kees (en z’n maten). De troep die ze maken, is zo weer weg als je kiest voor de handige opbergdozen en boxen van IKEA, of in één van deze opbergkasten, die door verschillende fronten en kleuren eens te meer bewijzen dat opbergkasten níet saai hoeven te zijn. Geen excuses meer als je er een ontplofte bende aantreft dus.

Oh middernacht, schijn een…

En of het nou om middernacht is of overdag bij het gamen, chillen of studeren: elke activiteit heeft ander licht nodig. Een boek doorploegen vraagt immers om functioneel licht, een serie kijken om sfeer. Een goed lichtplan is daarom cruciaal, en laat IKEA je daar nou uitstekend bij kunnen helpen. Met de TRADFRI slimme led-verlichting serie kun je draadloos dimmen, kiezen voor warm of koud licht, verschillende kleuren en dat allemaal regelen via een gratis app.

VIDEO'S | SNACKS | WONEN | ADVERTORIAL | LIFESTYLE

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer wonen

Lees dit ook even

Please update your browser