Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

Advertorial

Met deze Designdroom-tips van IKEA geef je je woonkamer nét dat beetje extrå

Wandelend door IKEA kun je helemaal wegdromen bij jouw ideale (nieuwe) woonkamer. Nou, zo ver weg is die droom helemaal niet. Met de tips van de designers van Designdroom sta je er voor je het weet middenin.

Zij barsten van de wooninspiratie en delen dat graag met jou.

Designdroom

In het tv-programma Designdroom (elke woensdag om 21.30 uur op SBS6) strijden zes ambitieuze interior designers om de titel Beste interieurdesigner van Nederland. Elke week krijgen ze een uitdagende opdracht waarin ze een woonprobleem onder hoge tijdsdruk moeten oplossen; echte woondilemma’s van mensen thuis. In de studio worden alle ruimtes exact nagebouwd in verschillende woonboxen. De designers moeten alles zelf ontwerpen, shoppen, inrichten en stylen. En dat allemaal volgens de wensen en dromen van de bewoners. Een behoorlijke uitdaging…

Slim met ruimte

Naast de tips die Lotte geeft uit de woonboxen van de designers voor woonkamers van grote gezinnen, zijn er meer slimme dingen die je kunt doen als je – bij lange na – niet de énige bent in de woonkamer. Denk aan een uitschuifbare tafel bijvoorbeeld – hartstikke handig in tijden van kalverliefdes en liefdesverdriet waarbij het aantal eters per dag kan verschillen, of aan een salontafel die óók kan dienen als mobiele bijzettafel. Kunnen de chips makkelijk van de ene naar de andere kant van de kamer.

Muurkleed

Of zoek het in het licht van kleur en sfeer. Je kunt verschil maken met verf of een kek behang, maar denk ook eens aan gordijnen, kussens, plaids en vloerkleden. Die laatste bijvoorbeeld, kun je ook aan de muur hangen in plaats van op de grond. Klinkt misschien raar, maar probeer het maar. Is ook goed voor de akoestiek in huis.

Orde en netheid (jawel)

Als laatste tipje: ruim je spullen netjes op. Kun je tegen je pubers zeggen, maar even heel eerlijk: het is voor jezelf ook fijn als alles een plekje heeft. Hang spullen die je mooi vindt lekker op in een lijst, of zet het in een toffe vitrinekast en dingen die je niet per se in je ooghoek hoeft te hebben, berg je lekker op in een (tv)meubel. Opgeruimd staat netjes, en netheid geeft rust. Die tip van Hylke over verlichting trouwens ook… Graag gedaan.

Het tv-programma Designdroom kun je hier terug kijken. 

VIDEO'S | SNACKS | WONEN | ADVERTORIAL | LIFESTYLE

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer wonen

Ho, ho, ho, wat handig: met deze interieur-tips stoom je je huis klaar voor de kerstdagen
Advertorial

Ho, ho, ho, wat handig: met deze interieur-tips stoom je je huis klaar voor de kerstdagen

Weet jij na het optuigen van de kerstboom nooit meer precies wat je verder nog kunt doen om de kerstsferen in huis te halen zonder dat je woonkamer meteen in een stilstaande kermis verandert? 

Lees dit ook even

Please update your browser