Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

wonen

Goed voor het milieu, leuk voor je interieur: 6 x duurzame woonaccessoires

Goed voor het milieu, leuk voor je interieur: 6 x duurzame woonaccessoires

Vaasje hier, een extra kaars daar: leuke woonaccessoires kun je nooit genoeg in huis hebben. Jammer genoeg zijn ze niet allemaal even milieuvriendelijk. 

| Maaike van de Graaf

En daarom delen wij zes x leuke én duurzame accessoires voor in huis.

Lees ook
Nuttig of nutty? 10 x deze architect ontwerpt producten die niet bruikbaar zijn

1. Zoals deze Snaaiplank, waarmee je niet alleen lekker maar ook duurzaam kan borrelen. De ontwerpers van de Snaaiplank hebben oude kaasplanken gekregen van kaasfabrieken uit Nederland en daar de borrelplank van gemaakt. Recyclen ten top dus. Ook wordt een deel van de winst gebruikt om bomen te planten in Nederland. 

2. Maar naast een borrelplank, zijn er ook duurzame lampen verkrijgbaar. Zoals deze van het merk Design by Nudu, gemaakt van duurzaam hout. De eigenaar van het woonmerk duikt namelijk een paar keer per jaar de jungle van Suriname in om daar ‘oud’ hout te verzamelen. Van dat gevonden hout maakt zij woonaccessoires. 

3. Mocht je denken dat duurzame meubels moeilijk te verkrijgen zijn, dan heb je het mis. Ook IKEA slaat een goede weg in en heeft ondanks deze Odger-stoelen ontworpen. Gemaakt van gerycled plastic en dus stukken minder slecht voor het milieu. 

4. En ook slapen onder een duurzame deken is een optie. Yumeko maakt namelijk beddengoed van duurzaam en ook nog eens fairtrade katoen. Daarnaast is hun textiel nog eens volledig ecologisch. 

5. Het maken van dekens hoeft ook niet slecht te zijn voor het milieu. Deze plaid van By Mölle is namelijk gemaakt van gerecycled denim. Ook maakt het merk kleden van schapenwol en groeit het vlas voor hun linnen in de natuur aan de Atlantische kust. 

6. Deze lamp van Good & Mojo is gemaakt van bamboe en daarom duurzaam. Maar dat is niet het enige, koop je deze lamp dan krijgt een gezin in een ontwikkelingsland een lamp op zonne-energie cadeau. Dubbel duurzaam dus. 

Our YUCATAN craft paper in a Restaurant in Spain, thanks to @Mercaderdeindias

A post shared by goodandmojo (@goodandmojo) on

SNACKS | WONEN | LIFESTYLE

Bron: Good & Mojo / By Mölle / Yumeko / Design by Nudu / IKEA / Snaaiplank | Foto: Unsplash

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer wonen

Lees dit ook even

Please update your browser