Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

Advertorial

Met deze tips is je woonkamer leuk voor jou én je kinderen (en hun rondslingerende troep)

Kinderen, hartstikke leuk natuurlijk, maar het is niet dat ze zich het héle jaar met een pollepel vermaken. Met al het plezier komt er ook veel speelgoed je woonkamer in. Met deze tips creëer je rust en blijft ’t leuk voor iedereen.

En naast leuk: ook veilig. De designers van Designdroom weten er alles van.

Spannende competitie

Om in de superspannende competitie Designdroom te blijven, moesten zij de jury omverblazen met hun ideeën en tips voor een woonkamer waarin jong en oud zich thuisvoelen – en hun spullen kunnen terugvinden. Het wordt bloedje-spannend, want welke door de designers tot woonkamer omgetoverde woonbox maakt het meeste indruk? Daarnaast geeft Lotte, interior designer van IKEA, ook deze week weer extra tips voor toch wel een van de meestgebruikte kamers van het huis. Wie er afvalt, en wie er mag blijven, zie je elke woensdag om 21.30 uur op SBS6.

Opruiming

Even terug naar het begin: het rondslingerende speelgoed. Wie kent het niet: je komt thuis en struikelt achtereenvolgens over een speelgoedhond (met geluid), een echte hond, en een zorgvuldig uitgelegde edoch de hele kamer beslaande houten treinbaan. Hoe fijn is het om alles even lekker op te ruimen in een van deze handige meubels. Of je mikt het allemaal in hun eigen hoek met eigen (zachte) meubels met liefst – uit veiligheidsoogpunt – ronde hoeken. Hebben zij een plekje voor zichzelf en jij nog een stuk woonkamer over.

Eigen plek

Naast een opgeruimde kamer geeft een grote eettafel ook zo’n fijn gevoel. Met z’n allen aan tafel en iedereen een eigen verhaal en een eigen stoel, zowel voor de kinderen als de allerkleinsten. En omdat nog niet iedereen de kunst van netjes eten al kan verstaan, is een eettafelstoel die je kunt afnemen een slim idee. Net als niet al te licht textiel (gordijnen, banken, vloerkleden) trouwens, want je weet maar nooit hoe ver ze komen met die spaghetti.

VIDEO'S | SNACKS | WONEN | ADVERTORIAL | TV | LIFESTYLE

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer wonen

Lees dit ook even

Please update your browser