Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

wonen

Van tapijten tot textuur: 10 x dit viel op tijdens dé woonbeurs van het jaar in Milaan

Van tapijten tot textuur: 10 x dit viel op tijdens dé woonbeurs van het jaar in Milaan

Tot eind deze week kun je je in Milaan weer vergapen aan al ’t moois op dé woonbeurs van het jaar: Salone del Mobile. Onze Djamilla van Brussel, senior editor van LINDA., was erbij. 

| Kirsten Zijderveld

Ze vertelt ons wat er dit jaar zoal opviel.

Lees ook
Hemel op aarde: test samen met je moeder dit überdeluxe Toscaanse landhuis

woonbeurs milaan opvallend

1. Roze
“Meubelstukken, muren, banken: roze. Maar dan echt dat blushroze, is er nog steeds. We zien het al langer, net als groen, maar je hoeft dus niet radicaal een muur over te verven.”

2. Iconen
“Veel iconische, wat oudere meubelstukken zijn weer terug in een nieuw jasje. Zo is de Panton Chair van Vitra uit 1967 er nu bijvoorbeeld ook in het zilver en goud.”

3. Textuur
“Op de beurs waren veel items die je moést voelen. Zo waren er stukken van ingelegd marmer en ingelegd hout. Wat je je daarbij voor moet stellen? Bijvoorbeeld een tafel met een wit marmeren blad, waar dan ook een stuk groen marmer en zwart marmer ingelegd is. Een soort patchwork.”

4. Behang
“Enorm veel behang was er ook, met prints waarvan je misschien denkt: oke, doe ik dat op een hele muur? Dat zag je vooral van het merk Moooi in samenwerking met Arte, en van het Nederlandse NLXL. Die laatste heeft ook veel behang met textuur, net 3D. Alsof je tegels op de muur hebt bijvoorbeeld, maar dan gewoon in behang. En échte tegels op de muur, die zag je trouwens ook.”

5. Ronde spiegels
“Spiegels waren er vooral in ronde vorm met dunne metalen lijsten. Heel fragiel. Soms ook meerdere bij elkaar of met gekleurd glas.

Lees ook
Ontwaak elke dag in een hotelkamer met dit heerlijke beddengoed

6. Lakwerk
“Het merk Cassina had veel bijzettafels van mooi lakwerk. Soms zag je ook grotere tafels met lakwerk eroverheen, Japans lakwerk. De kleuren? Olijfgroen of rood.”

7. Modemerken
“Eerder al zagen we modemerken als Marni en COS op de beurs, en nu zijn er steeds meer die een samenwerking op het gebied van interieur aangaan, zoals Hermès en Louis Vuitton. En modemerk Fratelli Rossetti deed een samenwerking met CC-Tapis, waardoor je een tapijt kunt kopen met een paar schoenen waar dan een streepje van dat tapijt in zit.”

8. Terug in de tijd
“Naast die iconen die terugkomen, zag je veel retro-nostalgie. Veel hout, steen en glas uit de jaren twintig, maar ook seventies disco – met zelfs een gesmolten discobal. Zo had architect David Rockwell samen met Surface Magazine een diner ingericht in Amerikaanse eighties stijl met milkshakes en al.”

9. Technologie
“Ook viel op dat elektronische apparaten veel meer aaibaar worden. Ze worden steeds mooier en het laat zien dat technologie deel van interieur gaat worden.”

10. Tapijten
“Tapijten konden dit jaar niet gek genoeg. Je zag veel prints, maar niet per se grafisch. Ook wat ronder allemaal. Ook zag je binnen één tapijt verschillende hoogtes, dus bijvoorbeeld een hoogpolig exemplaar met een stuk geschoren. Sommige tapijten waren net kunstwerken. Heel opvallend en mooi.”

Niet weggooien

Op de beurs staan de interieurtrends voor het herfst-/winterseizoen van 2018 centraal. Of we nu massaal bovenstaande dingen moeten inslaan (en al het oude weggooien)? “Nee hoor, want bij interieur werkt dat anders dan bij mode, want de trends lopen heel lang door. Zo zijn er geen dingen die écht niet meer kunnen.” Maar de inspiratie is natuurlijk áltijd fijn.

Weten welke merken allemaal op de beurs staan? Kijk dan even hier.

NIEUWS | WONEN | LIJSTJE VAN DE DAG | LIFESTYLE

Bron: LINDAnieuws | Foto: Salone del Mobile Milano: Alessandro Russotti

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer wonen

Ho, ho, ho, wat handig: met deze interieur-tips stoom je je huis klaar voor de kerstdagen
Advertorial

Ho, ho, ho, wat handig: met deze interieur-tips stoom je je huis klaar voor de kerstdagen

Weet jij na het optuigen van de kerstboom nooit meer precies wat je verder nog kunt doen om de kerstsferen in huis te halen zonder dat je woonkamer meteen in een stilstaande kermis verandert? 

Lees dit ook even

Please update your browser