Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

lifestyle

Win fotoboek van wereldberoemd portretfotograaf Réhahn

Win fotoboek van wereldberoemd portretfotograaf Réhahn

In augustus 2013 werd de foto Smoking Man from Bac Ha verkozen tot Editor’s Choice van National Geographic. De maker, Réhahn, heeft exposities over de hele wereld en is opgenomen in de top 10 van beroemdste portretfotografen ter wereld. Jij kunt zijn boek winnen.

| Teuntje Verbaandert

Hoe komen we aan deze winactie? Voormalig LINDAnieuws-redactielid Jantine van Dijk liep de fotograaf tegen het lijf in Vietnam.

Soul catcher
Wauw, dat lijken wel foto’s van Rehahn, zei Jantine verwonderd toen ze langs een fotogalerij liep. Dankjewel, ik ben Rehahn. Tja, dan schrik je je natuurlijk een ongeluk. Stond ik ineens oog in oog met mijn favoriete Franse fotograaf, Réhahn, dé soul catcher onder de portretfotografen. Ze kon het niet laten om een winactie bij hem los te peuteren.

Olifant
Réhahn is echt groot: de foto van het meisje met de olifant (zie foto) ging de wereld rond. Een dag na publicatie was-ie al voorpaginanieuws van The Daily Mail en The Times. Media over de hele wereld namen het beeld over.

Winnen
Nieuwsgierig naar het werk van Réhahn? Reageer onder het bericht en laat weten waarom juist jíj zijn boek wil hebben. We mogen er twee verloten.

10801824_10152673900751696_5141626729806897793_n

Jantine en Réhahn.

 

10580932_702721826431160_7564773130328089035_o


Het verhaal achter de foto’s

Misschien net zo bijzonder als de beelden is het verhaal achter de foto’s. Zo vertelde Réhahn een verhaal over een 93-jarige oude vrouw die hij ontmoette in een dorpje in Noord-Vietnam. De vrouw zat alleen, in een klein huis, diep weggezonken in gedachten te staren naar voorbijgangers. Ze vroeg Rehahn waar hij vandaan kwam. Ngoui Phap (Frenchman), antwoordde hij. Het bleek een magisch woord te zijn. De oude dame was in haar jonge jaren verliefd geworden op een Fransman. Hij overleed tijdens de oorlog, maar ze is nooit gestopt van hem te houden. Ze vertelde dat ze er zeker van was dat ze dit jaar zou komen te overlijden. Maar dat ze blij was dat ze een ander Frans persoon had ontmoet voordat ze dood ging. Ze zei: Ik weet het zeker, iemand heeft jou gestuurd voordat ik doodga.

Koffietafelboek
Wil je een stukje Vietnam in huis halen? In zijn boek Vietnam, Mosaic of Contrast, is het beste werk van Réhahn verzameld.

Meer beelden
Bekijk hieronder nog meer werk van Réhahn.
Schermafbeelding 2015-01-13 om 17.14.14

Schermafbeelding 2015-01-13 om 17.14.22

BaKxTsHKRULDpVwJqWg_2r6tjnrah_3ue0qD5RfvDcI

J6ekrkgRSKAB85_D0DHVP85XSRg_dftK0fSKiP12LL8-1

CoTu071214-532

Hmong73yearsOld-511x768

Purple Hands

Sapa180814-595

Sapa180814-470

Sapa200814-708

Sapa220814-236

SNACKS | WIN | LIFESTYLE

Bron: Jantine van Dijk | Foto: Réhahn

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Will JacobsWill Jacobs

Ik wil dit boek al zoooo lang hebben. Kan me niets mooiers voorstellen om te winnen.

Noor YsbrandyNoor Ysbrandy

Wauw, fantastische foto's! Daar wil ik wel een boek van hebben!

AnjaAnja

Geen woorden voor..Zo mmmmmooooooiiiii....

EstelleEstelle

Gaaf!!!! Ik spaar fotografie boeken!!! Zo mooi, had hier nog nooit van gehoord

natasjanatasja

En we blijven in spanning wachten op de uitslag.. ik heb inmiddels al een mooi plekje vrijgemaakt voor dit prachtige werk hoor! ;) Zou zo leuk zijn om m te winnen!!

JannaJanna

Prachtig boek voor op de salontafel zodat iedereen die langskomt kan genieten van deze levensechte foto's. Ik zal er mee in mijn nopjes zijn

zitazita

mooi !

JanneJanne

Voor mijn papa's nieuwe hobby, dan kan hij inspiratie opdoen!

JolandaJolanda

Twee weken geleden was ik in Hoi An. Allereerst in een geweldige ijssalon, waar ik enkele van bovenstaande foto's zag. Ik kocht enkele kaarten van de eigenaar van de salon, van wie ik dacht dat hij de fotograaf was. Het bleek echter de broer van de fotograaf te zijn. \Een dag later liepen we de fotograag tegen het lijf in de winkel waar zijn foto's staan. Het meisje van de winkel werd helemaal enthousiast toen ik vertelde dat ik uit Nederland kwam en liet mij bovenstaand artikel lezen.Ze kopieerde de reactie van Jantine toen zij erachter kwam dat het d'e Rehahn was. Hoe Jantine vol verbazing reageerde en vervolgens bijna 'wild'werd van enthousiasme...Het boek is geweldig! Ik zou het eigenlijk de gerimpelde vrouw op de foto het meeste gunnen, al is het maar om aan de toeristen in haar bootje te laten zien dat zij het is. Ik denk en hoop echter dat zij al een exemplaar heeft.Aangezien mijn backpack vol zit, zeker na 8 weken in Vietnam te zijn geweest (en nog een paar dagen Hanoi voor de boeg), zou het geweldig zijn om dit boek thuisgestuurd te krijgen.Ik zal minstens zo enthousiast reageren als Jantine toen ze Rehahn ontmoette!

marfred van merrienboermarfred van merrienboer

Prachtig cadeau voor mijn man. Hij is een natuurmens.

Meer lifestyle

Lees dit ook even

Please update your browser