Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

lifestyle

Vandaag run op kerstcadeaus verwacht bij online winkels

Vandaag run op kerstcadeaus verwacht bij online winkels

Vandaag wordt het een gekkenhuis bij alle online winkels in het land. Met name vanavond zouden veel Nederlandse consumenten een heleboel kerstcadeaus gaan kopen.

| Tim van Erp

De directeur van Bol.com verwacht vandaag records te gaan verbreken.

‘Drukste dag ooit’
Ik denk dat we 350.000 cadeautjes gaan verzenden vandaag
, stelt directeur Daniel Ropers van het online warenhuis tegenover De TelegraafHet wordt de allerdrukste dag ooit in de geschiedenis van online winkelen in Nederland. Ik verwacht twee miljoen mensen in onze winkel. Je moet er niet aan denken dat al die mensen in een winkelpand samenkomen.

Forse ontwikkeling
Ook van andere online winkels wordt verwacht dat ze een extreem goede dag zullen hebben. Shoppen op internet heeft de afgelopen jaren een flinke ontwikkeling doorgemaakt. Cor Molenaar, hoogleraar e-commerce aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam, stelt dat het niet zo is dat we minder cadeaus voor elkaar kopen, maar dat we onze tijd efficiënter indelen.

Tijdsbesparing
Door online te kopen hebben we tijd over voor andere dingen
, zegt hij. We gaan er steeds meer even tussenuit met kerst, naar de sneeuw of een vakantiepark of misschien wel een paar dagen bij familie. Hij noemt het niet logisch om dan in een winkelpand een cadeau te kopen. Deze cadeaus bestellen wij steeds vaker online zodat ze net voor kerst worden geleverd.

Verdere groei
Volgens Ropers is het einde van die groei voorlopig niet in zicht. We staan nog maar aan het begin van het potentieel. Online winkelen is nog lang niet totaal benut.

NIEUWS | FEESTDAGEN | LIFESTYLE

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer lifestyle

Lees dit ook even

Please update your browser