van de bank kalender

Advertorial Genieter of winstpakker? Doe de quiz: wat is jouw (sport)persoonlijkheid?

Genieter of winstpakker? Doe de quiz: wat is jouw (sport)persoonlijkheid?

De zin ‘meedoen is belangrijker dan winnen’ komt geregeld voorbij op veel sportvelden. Soms bedoeld als inspirerend motto, soms als pleister op de wond.

Hij betekent namelijk voor iedereen iets anders: het is maar net hoe fanatiek, gedreven of prestatiegericht je bent.

Lees ook
Start 2017 sportief met LINDA. van de bank-adventkalender

Wat nou, ‘meedoen is belangrijker’?
Natuurlijk is het een mooie gedachte, maar de kans is groot dat Olympiërs die nét buiten de medailles vallen en landen die de troostfinale op een WK mogen spelen zich helemáál niet in de leus kunnen vinden. Maar wat betekent-ie voor jou? Geniet jij van sporten om het sporten, en doen prestaties je niet zoveel, verbreek je het allerliefst persoonlijk record na record, óf ben je een echte teamplayer en ga je tot het gaatje voor de beste resultaten?

Sporten is karakter
Uit onderzoek blijkt dat er een duidelijke link is tussen iemands karakter, sportbeleving en de gekozen sport. “Je moet behoorlijk wat ego en prestatiedrang hebben om jarenlang alles aan de kant te zetten voor een topprestatie. En bij de vele amateurvoetballers die Nederland rijk is, valt juist op dat daar een flinke oververtegenwoordiging van groepsgerichte mensen in zit”, aldus Dennis Groen van marktonderzoeksbureau SAMR.

Doe de test!
Zijn alle Olympiërs of individuele sporters dan egoïstisch? En zijn alle teamspelers groepsmensen? Zo eenvoudig ligt het natuurlijk niet. Ben je benieuwd wat jouw sportkeuze over je karakter – en andersom – zegt? Doe hier dan nu de (sport)persoonlijkheidstest. Worden je vermoedens bevestigd, of is de uitslag verrassend en begin je het nieuwe sportjaar met een frisse blik en verse nieuwsgierigheid?

De LINDA. van de bank-adventskalender
Na alle kalkoenen, gourmetestafettes, oliebollen en champagne wordt het flink afkicken in januari. Omdat deze maand nu niet bepaald de leukste van het jaar is, is er speciaal voor jou de LINDA. van de bank-adventskalender. Met heerlijke artikelen en hebberigmakende prijzen willen wij, samen met Allesoversport.nl, je inspireren om weer in beweging te komen en op zoek te gaan naar een sport waar je écht blij van wordt. Wedden? Wordt januari tóch nog één groot feest.

Kijk op Allesoversport.nl van het Kenniscentrum Sport voor meer informatie over sporten en bewegen.

SNACKS | ADVERTORIAL | VAN DE BANK KALENDER

Bron: KCS - Alles Over Sport | Foto: KCS

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer van de bank kalender

Meest gelezen

Meer van de bank kalender

Lees dit ook even

Meer van de bank kalender

Please update your browser