Advertorial

Van meisje tot moeder tot oma: Tjitske Reidinga repeteert voor 'Sophie' en zo ziet dat eruit

Stel: je zit in je oude kamer, je bent acht jaar, en je leven trekt aan je voorbij. Je wordt moeder, en later oma, maar zonder slag of stoot her en der ging dat natuurlijk niet. Welkom in het leven van Sophie.

En wie anders dan Tjitske Reidinga kan deze hoofdrol beter op zich nemen? Juist, niemand.

Even babbelen

Dit prachtige toneelstuk is vanaf 15 september te zien in theaters door heel Nederland. De repetities zijn natuurlijk in volle gang, maar gelukkig kregen wij Tjitske tussendoor toch even te spreken.

Het leven van Sophie

Van achtjarig meisje tot moeder tot oma: in de voorstelling, die speelt in Sophies meisjeskamer in haar ouderlijk huis, trekt een heel mensenleven aan je voorbij. En dat vindt Tjitske heel tof: “Ik mag al die leeftijden spelen, dat is heel erg bijzonder om te doen. Iedere leeftijd haalt weer iets anders naar boven. Dat is gewoon als actrice heel erg leuk en heel gaaf om te doen.”

Tjitske Reidinga Sophie toneelstuk

Soms geluk en soms…

En net zoals dat bij ons gaat, gaat dat niet altijd over rozen. Natuurlijk zijn er conflicten, worden er keuzes gemaakt, en zijn er gevolgen. Er worden tranen gelaten van het lachen, en van het huilen. Kortom: het leven van Sophie is net zo gewoon en net zo bijzonder als ons eigen leven en dat van iedereen om ons heen. Tjitske: “Het is niet heel zwaar, maar het is ook niet heel licht, het gaat echt ergens over. Het is heel toegankelijk, herkenbaar en geschikt voor heel veel soorten mensen.”

Tjitske Reidinga Sophie toneelstuk

Roos Ouwehand

Sophie is een fijnzinnig geschreven stuk geworden vol humor en ontroering, waarin in alle eenvoud tastbaar wordt wat dat eigenlijk is: een mensenleven. Het toneelstuk is geschreven door Roos Ouwehand, vriendin van Tjitske: “Je ziet aan de hand van een opeenvolging van scènes, een heel leven van één vrouw.”

Waar? Hier

Sophie speelt vanaf 15 september in de theaters van de Theateralliantie: TAQA Theater de Vest Alkmaar, DeLaMar Theater Amsterdam, Parkstad Limburg Theaters, oude Luxor Theater Rotterdam, Theater Orpheus Apeldoorn, Chassé Theater Breda, Wilminktheater Enschede, Stadsschouwburg De Harmonie Leeuwarden en het Parktheater Eindhoven. Kaartjes kopen kun je hier.

VIDEO'S | ADVERTORIAL | BEKEND | LIFESTYLE

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer lifestyle

Lees dit ook even

Please update your browser