Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

lifestyle

Volgens dit onderzoek heeft Rotterdam de beste binnenstad

Rotterdam heeft de beste binnenstad om te wonen en werken blijkt uit het rapport ‘Wonen en werken in Nederlandse binnensteden’ van Bureau Louter.

| Savannah Borst

Het onderzoek vergeleek resultaten van 81 Nederlandse binnensteden.

Vergelijken

In het vergelijkingsonderzoek werd er gekeken naar bedrijvigheid, kantoorfunctie, bestuursfunctie en winkelfunctie. Hierbij werden de resultaten van 2009 met die van begin 2016 vergeleken. Rotterdam kwam dus als grote winnaar uit de bus.

Economisch

Vooral op economisch gebied doet de Maasstad het goed met een 8,9. Amsterdam behaalde zilver met economische prestaties en kreeg een 8,6. Utrecht zit hieronder met een 8,5. Den Haag zakte van nummer drie naar nummer zes, met Eindhoven en Den Bosch boven zich. Van alle bekeken binnensteden heeft Rotterdam het best gescoord in de categorieën ‘kantoren’ en ‘overige bedrijvigheid’.

Winkelprestaties

De binnenstad van Rotterdam scoort niet heel hoog qua winkelfunctie: de stad staat op plek 36. Wat opvalt is dat Hoofddorp de winnaar is in deze categorie, maar drie van de vier grootste Nederlandse steden (op Amsterdam na op plek zes) niet in de buurt van de top tien komen.

Lees ook
LINDA.foundation is het nieuwe goede doel van de NN Marathon Rotterdam 2019

Start je dag met een verse dosis nieuws in je mailbox – geselecteerd door de redactie van LINDAnieuws. Schrijf je hier in voor onze ochtendnieuwsbrief en begin je dag goed geïnformeerd.

SNACKS | LIFESTYLE

Bron: Bureau Louter | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer lifestyle

Lees dit ook even

Please update your browser