Advertorial

Van natuurtalent tot kruidenvrouwtje: dit weten jullie over groen smeren

Van natuurtalent tot kruidenvrouwtje: dit weten jullie over groen smeren

Onze quiz over natuurlijke ingrediënten in verzorgingsproducten, die heb je laatst natuurlijk gedaan. En natuurlijk wil je nu weten of je het enige natuurtalent bent of dat er nog meer kruidenvrouwtjes in de dop zijn.

Welnu, dan delen we die resultaten toch gewoon. Want naast nuttig en leerzaam zijn die namelijk ook nogal grappig.

Resultaten

Meer dan 500 respondenten gingen enthousiast aan de slag met de quiz. De belangrijkste, opvallendste en verrassendste resultaten lees je hier. Op sommige punten hadden de quizzers bijna unaniem het goede antwoord te pakken, maar bij andere vragen sloegen ze de natuurlijke plank volledig mis. Zo werd de hint in de vraag over kiezelzuur behoorlijk gemist: 5 procent haalde kunstgebit en kunstgras door elkaar en dacht dat het zuur gebruikt wordt voor het verwijderen van je gazon. Niet dus. Gelukkig was 67 procent hartstikke scherp en koos voor de brandschone tanden.

In de buurt

De kennis van natuurlijke ingrediënten laat wel wat te wensen over, al moet gezegd worden dat velen er in de buurt kwamen. 73 procent dacht dat je aan de hand van de ingrediëntenlijst kunt checken of de termen ‘bio’ en ‘natuurlijk’ die op de pot staan, kloppen. Fout. Daarvoor moet je het NATRUE logo zoeken, dat is het enige keurmerk dat natuurlijkheid van cosmetica garandeert. Of je koopt alles bij Weleda, dan weet je ook 100 procent zeker dat je 100 procent goed en natuurlijk zit)  – 36 procent van de respondenten wist dat. Maar goed, we zijn al láng blij dat het overgrote deel van jullie niet klakkeloos aan het smeren slaat.

Schuim(party)

Daarover gesproken: dat ligt bij royaal schuimende doucheproducten wel anders. Want wat is nou toch het doel van dat schuim? Vijftien mensen dachten toch nog aan een schuimparty (of hadden gewoon een vrolijke flashback) maar zonder dollen: dat de hoeveelheid schuim duidt op de aanwezigheid van SLS/SLES – dát wist een nipte meerderheid (56 procent). 42 procent denkt dat schuim geen nut heeft en enkel goed is voor de verkoop. Toch wel goed te weten dan dat SLS/SLES een krachtige ontvetter is die je beter in je garage kunt gebruiken dan op je huid. Dus.

Goed gedaan

Gemengde resultaten dus, maar teleurgesteld zijn we zeker niet: na verwerking van de resultaten blijkt dat er echt natuurtalenten mee hebben gedaan: 10 procent mag meteen bij Weleda aan de slag. 59 procent moet daar eerst nog even voor verder studeren, zij kwamen als kruidenvrouwtjes in de dop uit de test. 28 procent weet iets meer van de (natuurlijke) klok en de klepel dan de 3 procent die écht echt van toeters noch blazen weet: de groen als grassers. Wat de uitslag ook is (van de quiz, niet op je huid natuurlijk): doe er je voordeel mee, je huid is je nu al dankbaar.

SNACKS | ADVERTORIAL | LIFESTYLE

Bron: Weleda | Foto: Weleda

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer lifestyle

Lees dit ook even

Please update your browser