Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

Advertorial

Deze vrouwen vinden het prinsheerlijk om Prinses Carnaval te zijn

Deze vrouwen vinden het prinsheerlijk om Prinses Carnaval te zijn

Nog éven en het is weer zover: carnaval. Eeuwen geleden beschreven als het feest van ‘de zotheid, spot en uitbundigheid’. Nou, dat klopt nog steeds wel eigenlijk. Maar er klopt ook al eeuwen iets níet.

De Prinses Carnaval staat nog lang niet op het hoogste podium. Is het daar anno 2018 niet enorm de tijd voor?

Ja ik wil
‘Ja’, zeggen steeds meer vrouwen. Want het is allemaal mooi, die tradities, maar waarom is Prins Carnaval anno 2018 nou nog steeds meestal een man? Vrouwen kunnen ook prima een feestje leiden, geheimen bewaren, een rondje geven en al die andere belangrijke zaken regelen. Laat die gedachte nou nét aansluiten bij die van Huawei.

Spannen met die kroon
Die dachten, ja het is 2018, het is inderdaad van de zotte, waarom is er nog steeds niet overal een prinses? In de grote Brabantse steden Oeteldonk (Den Bosch), Kruikenstad (Tilburg), Kielegat (Breda) en Lampegat (Eindhoven) zijn er al lang vier prinsessen die met carnaval de kroon spannen. En in Tilburg vindt dat zelfs steun in de lokale politiek.

Vol in de zon
Dit viertal is zichzelf, creatief én al Prinses of ziet dat wel zitten. Ze vinden het de hoogste tijd voor verandering en zijn klaar voor hun nieuwe leven als Prinses Carnaval. Huawei staat vol achter deze powervrouwen tijdens carnaval en in de toekomst en zet deze nieuwe generatie carnavalsvierders graag even in de volle zon, en wel met een foto door smartphonefotograaf Groovypat. Hij heeft de vrouwen vastgelegd tijdens alle festiviteiten voorafgaand aan de carnavalsweek met de nieuwe Huawei P smart. Prachtplaten, als je ’t ons vraagt. En toen de Prinsessen hun paard even in de gang hadden geparkeerd, hadden ze ook nog even tijd voor het beantwoorden van de vraag waarom het tijd is voor Prinses Carnaval.

Querida (Oeteldonk) : “Ik ben uitverkoren door ‘Het Hart van Oeteldonk’ om jaarlijks ‘Het Hart’ de stad in te brengen zodat het feest in saamhorigheid en liefde gevierd kan worden en chagrijn, egoïsme en eerzucht geen kans maken.”

Didi Donaldson (Kielegat): “Ik ben in het verleden jeugdprinses van het kielegat (Breda) geweest. Dat was een ervaring om nooit te vergeten. ‘Jeugd’prinses gaat me niet meer lukken, dus dan maar een echte Prinses Carnaval.

Yoëlla van der Linden (Kruikenstad): “Sinds ik me kan herinneren ben ik onderdeel van het Carnavalsleven in Kruikenstad. Ik was jeugdprinses en mijn vader was toen nog de ‘grote’ Prins. Ik wilde dan ook net zo goed zijn als hij. Het is me met de paplepel ingegoten, kun je dus wel stellen. Nu ben ik Prinses van de Taverneplekkers & Plekkerinnekes.”

Danique van Gerwen (Lampegat): “Waar is de man zonder de vrouw? Haha, nee zeker in deze tijd moet er niet meer zo’n onderscheid gemaakt worden in vrouwen en mannen. Gewoon allemaal samen een mooi feestje bouwen.”

SNACKS | ADVERTORIAL | LIFESTYLE

Bron: Huawei / Omroep Brabant | Foto: @Groovypat

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer lifestyle

Lees dit ook even

Please update your browser