Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

lifestyle

OPEN ENDED: expo over Hollands design van 1995 tot nu

OPEN ENDED: expo over Hollands design van 1995 tot nu

Trendvoorspeller, curator, uitgever en onderwijsspecialist Lidewij Edelkoort toont een bonte verzameling uit haar persoonlijke kunstcollectie in de tentoonstelling OPEN ENDED in de Kazerne in Eindhoven.

| Tessa Heinhuis

Er worden vanaf vandaag topstukken van Nederlandse ontwerpers van 1995 tot aan 2015 getoond.

Het Nederlandse tijdperk
Met werk van onder anderen Piet Hein Eek, Kiki van Eijk, Jamie Hayon, Richard Hutten, Rei Kawakubo, Bertjan Pot, Studio Job, Tjep, Marcel Wanders en Oscar Zieta, biedt de expo een overzicht van Hollands en autonoom design rond de millenniumwisseling. En laat dat nou nét de tijd zijn dat Dutch Design internationaal populair werd.

Een overtuigende stem
Als intuïtieve denker en wereldreiziger adviseert Lidewij Edelkoort bedrijven als Philips, Nissan, Esprit, Siemens, L’Oréal en de Nederlandse overheid. En dat doet ze met overtuiging. Onlangs schudde zij bijvoorbeeld de modewereld wakker met haar anti-fashion uitspraak: Mode is dood, lang leve het kledingstuk.

OPEN ENDED staat van 20 juni tot en met 28 september 2015. De Kazerne is dagelijks open van 11:00 uur tot middernacht – ook voor koffie, lunch, borrel en diner. De toegang tot de expo is gratis.

SNACKS | FUNFACTS | LIFESTYLE

Bron: Kazerne | Foto: Kazerne

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer lifestyle

Lees dit ook even

Please update your browser