Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

Advertorial

Omdat het ook met de feestdagen NIX is (toch?): zo overleef je de kerst met pubers

Omdat het ook met de feestdagen NIX is (toch?): zo overleef je de kerst met pubers

December staat niet alleen in het teken van Sinterklaas, maar ook van kerst. En kerstborrels. En kerstdiners. En kerstmarkten. Met glühwein. Leuk voor jou, maar niet voor je pubers, want – helaas voor hen – ook tijdens de feestdagen mogen ze NIX.

En dat kunnen ze bést vervelend vinden. “Waarom mag ik niet één glas champagne? Al mijn vrienden mogen het ook!”

Gezelligheid kent geen tijd

Vrij ongezellig, en dat met de feestdagen. In het kader van ‘een slimme meid is op haar ietwat chagrijnige en bedlegerige puber voorbereid’ hebben we hier, gratis en voor NIX, een aantal overlevingstips voor een gezéllige kerstvakantie. En die zijn best te doen, dus als het beide partijen bevalt, kunnen ze zo mee naar volgend jaar.

Blijf scherp

Maar goed, daar zijn we nog niet, even terug naar het begin. De feestdagen. Het is voor ouders best lastig om NIX vol te houden. Je wil het feestelijk en gezellig houden en daarbij: je drinkt zelf waarschijnlijk ook een glaasje (0f twee, of drie) tijdens Sinterklaas, het kerstdiner of Oud & Nieuw. En die pubers zijn natuurlijk hartstikke creatief (en weten precies wanneer ze toe moeten slaan).

‘Leren drinken’

Zaak dus om je voor te bereiden op de smoesjes en smeekbedes die ongetwijfeld gaan komen – dan hoef je je niet op een antwoord te beraden als je zelf al wat prosecco op hebt. En dat is het waard. Want alhoewel veel ouders denken dat een drankje thuis geen kwaad kan, of het beter is dat kinderen thuis, in een veilige omgeving ‘leren’ drinken, blijkt uit onderzoek dat kinderen die dat thuis mogen op termijn juist meer drinken. Zowel thuis, als buiten de deur. NIX volhouden, dus.

Mocktails

Wat kun je doen? Als je zelf kiest voor een feestelijk drankje, maak dat dan ook voor hen – maar dan zonder alcohol natuurlijk. Er zijn superveel leuke en feestelijke drankjes zonder alcohol (mocktails). Of ga voor warme chocolade melk met slagroom: past uitstekend bij een spelletje Monopoly of een goed gesprek met oma. Heb je dat ook meteen getackeld.

In opdracht van NIX18.

SNACKS | ADVERTORIAL | LIFESTYLE

Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer lifestyle

Lees dit ook even

Please update your browser