Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

lifestyle

Sterrenregen: veertien nieuwe Nederlandse restaurants met Michelin-bekroning

Sterrenregen: veertien nieuwe Nederlandse restaurants met Michelin-bekroning

Een sterrenregen midden op de dag is zeldzaam, maar Michelin zorgt voor spektakel vandaag. Maar liefst veertien restaurants hebben vandaag een (nieuwe) ster ontvangen.

| Justine Wouterson

Dat bleek maandag bij de bekendmaking in Amsterdam.

Volle bak

De drie restaurants die drie sterren hadden, De Librije (Zwolle), De Leest (Vaassen) en Inter Scaldes (Kruiningen), behouden die allemaal.

Goede score met Michelin

Nederland heeft er in totaal twaalf nieuwe restaurants met een ster bij. Twee restaurants kunnen vandaag een extra, tweede ster noteren van Michelin. Het gaat om Pure C in Cadzand, dat al een ster had, en Sabero in Roermond (foto).

Nieuwkomers

De restaurants die hun eerste ster kregen zijn: Flicka in Kerkdriel, The Millen (Rotterdam), Olivijn (Haarlem), Rijnzicht (Doornenburg), Voltaire (Leersum), De Loohoeve (Schoonloo), Bougainville (Amsterdam), Monarh (Tilburg), Restaurant 212 (Amsterdam), De Rozario (Helmond), O&O (Sint Willebrord) en Oonivoo (Uden).

Lees ook
Mensenvlees serverend restaurant blijkt hoax: Thaise politie maakt korte metten met ‘onzinbericht’

Internationale allure

Elf restaurants verloren hun ster. Nederland telt nu 110 zaken met één of meer sterren. Volgens Gwendal Poullennec, internationaal directeur van de Michelin Gids, is het aantal sterrenrestaurants sinds 1989 verdubbeld: “En dat zegt veel over de Nederlandse chefs. Ze reizen veel, zijn open-minded en doen veel internationale ideeën op. Uit andere landen nemen ze ingrediënten en culinaire hoogstandjes mee terug, die ze met een eigen interpretatie en veel creativiteit een plaats in de Nederlandse keuken geven. Die ontwikkeling geeft de Nederlandse keuken internationale allure.”

NIEUWS | ETEN & DRINKEN | LIFESTYLE

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer lifestyle

Lees dit ook even

Please update your browser